加拿大車主討論區 (12)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
2019-2022無記錯就係一樣嘅
23年打後嘅model先minor change
有Sales講過話公司收過假bank draft... 跟住架車而經畀咗個客追唔返...

咁我問佢,咁佢車牌都係假?佢話資料係真,不過唔係嗰條友,係偷人資料做假證喎...

咁囉...
有相都呃到?
有相都呃到?
佢咁講唔咁聽吖...
啲人吹歐洲車係因為佢哋唔使整車同埋揸架車多個十年姐 你講嗰啲美國r洲車縮到用timing belt 換一次千幾二千蚊 長揸就唔好買呢啲
golf 應該都好多問題,係好飛姐
even係GTI / Golf R都唔建議?有巴打話daily 第一
好飛唔代表reliable
你架gti會唔會keep十年以上 呢啲車十幾萬公里就一定要換條帶 最少要兩千 換偈油都要洗多個普通車幾十 條數有排計
買得R洲車就唔介意錢啦
成為高貴嘅r洲車車主好平渣 jetta 同tao三萬中就有交易 你買架rav4都貴過佢哋
呢排有一批好平既24年jetta, 有需要可以打個電話
Taos 細架過 RAV4 做乜同 RAV4 比

尼架車三萬中連電尾都冇 買果個都係水魚
麻煩晒咁多位,咁我都係唔考慮R美車算
taos同jetta我見好似冇人推薦咁,主要都係因為R洲車保養貴?
平價歐洲車揸上嚟唔夠好同埋整咩都貴 慳多少少油但係一整就貴過人哋好多 同人比韓國車仲好少少
所以唔係有錢嘅,都係三田>>>現代>KIA,其他就唔好諗算
咩車都有位比人入架啦 最基本決定咗要SUV定房車先 然後上車坐下 摸下個軚盤 再去試車 基本上一上到車就知自己鍾唔鍾意

我啲fd都成日推我lease CX5 但係試完車都係嫌空間感細 然後去咗試forester 一上車就已經比個空間感吸引咗 揸落個人好C服

所以講到尾最後揀一架自己望落覺得幾好樣 坐上去又幾好feel嘅車咪算囉
想講買車真係唔好盲信toyota honda冇野整
買咗架toyota兩年著過3次CEL一次airbag燈
整車都大大話話2 3000蚊 仲未計擺低冇車用
新車?
10年內二手車
一次misfire死coil
一次O2 sensor
一次催化漏氣
airbag 燈仲未整
最撚煩係次次架車有事擺低都要lyft來回車房
一次O2 sensor 咁都整
O2 sensor 點唔整
架車airflow唔啱大食兼冇力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞