森美女兒考獲44分成IB榜眼森美育兒法:教女要寵上天

485 回覆
279 Like 108 Dislike
當你讀唔讀最後都係接手屋企生意
真係唔知有幾多個會咁有心機努力讀
個個你話連登好多個好似你咁嘅on9經常9up,可信性邊個高啲
好多人教咗都係冇用㗎
出去見識多啲
阿爸阿媽虔誠基督徒
個仔姦淫擄掠做曬
阿爸阿媽乖到不得了
女就出去做ptgf
呢啲我真係見識過
森美對於育兒有自己想法,認為仔要「哦」,女要「寵」
父母身教好重要
仔女先天你改唔到

先天好-》教得好-〉變得好好
先天唔好-》教得好 -〉一樣可以變好

先天唔好—》教得唔好 —〉變得差
先天唔好—》 教得唔好 —〉 變得更差

所以,教育就係改變一個人嘅人生唯一方法
屋企有錢,但富二代好食懶做、咩都唔識
一樣可以敗晒身家,一係就犯事坐監
道德同學識2樣野
佢可以好有學識 但唔一定會有正確既道德觀念
即係你覺得收本地生多過外地生係不公
窮人思維真係影響小朋友發展
已經奇蹟出到張ssr都唔識得用
3係咪想講先天好—》教得差=差
對最終結果無分別你都講得出
啲大陸仔想打柒你
係人都想係北京上海考啦
好多985 211直頭慢慢本地化緊
了解下咩係戶籍制度?
大陸最唔鐘易比韭菜跨省週圍走,北京依家出面起咗道圍牆唔比啲外省人隨便入北京
聽勁撚多,明明條仔就係唔好,有d直頭仆街,但條女剩係會諗條仔對佢好個陣,因為本身屋企人對佢唔好
父母身教好重要
仔女先天你改唔到

先天好-》教得好-〉變得好好
先天唔好-》教得好 -〉一樣可以變好

先天好—》教得唔好 —〉變得差
先天唔好—》 教得唔好 —〉 變得更差

所以,教育就係改變一個人嘅人生唯一方法
屋企有錢,但富二代好食懶做、咩都唔識
一樣可以敗晒身家,一係就犯事坐監
3係咪想講先天好—》教得差=差

手快打錯
絕對係啦
跟地區收點叫全世界最公平, 你自己拉到個bar咁高博屌, on99
知你窮啦loser
可能佢阿爸阿媽只係假"虔誠基督徒"
實質男女都咁淫賤
有錢人D仔女係唔會讀唔到書的,真係唔得都大把方法搞到你得
最想非禮的香港女藝人
又係倖存者偏差,剩係睇努力又成功嘅例子
我唔明白,大學收本地生多過外地生點視為不公

你有本事咪移居過去當地囉
咁都上撚到熱門
連登就係特別多廢人鍾意大放厥詞
見怪不怪啦巴打
分數線係點唔影響入大學機會

因為每間大學對每個地區收生名額係固定,你只係同當區其他考生競爭
有錢要教好一個小朋友都唔係易。所以點解有家長寧願返工都唔想留係屋企湊仔。

你自己諗下你條on9仔細個激得老豆老母少咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞