森美女兒考獲44分成IB榜眼森美育兒法:教女要寵上天

485 回覆
279 Like 108 Dislike
你依家有一億,拎啲出嚟sponsor 研究實搵到教授收你讀phd
咁呢啲都係窮撚仆街父母做成
個女就最慘
成班葡萄撚
4A舊年代入大學一係醫生 GBUS之類
打工都起碼係ibank
仔要打,女要寵
我對佢好啲,咁佢搵好男人嘅機會就大,你個standard愈高,阿爸都咁對我,男朋友對我起碼要再高啲啦!所以男人一定要對個女再呵護啲,寵佢多啲,不過你自己諗啦!將來搵唔到男人唔關我事呀!哈哈……
其實呢啲考外國試嘅廢物係咪真係覺得好沾沾自喜?
係咪之後嬲咗父母,話要父母養佢嗰個?
連登窮閪目光如豆
經常發表冇質素言論係好合理

好多父母都係自己搵食都唔容易,情緒穩定仲可以俾到足夠而且quality time 同小朋友成長,唔係講咁易

做到做得好真係好西利
真係要讀書📖做唔到演員
即係考得IB都係廢人?
中上
但唔係頂尖
你睇下齊昕
有得請槍都最公平?
有錢人個個都係考IB
又易高分,課程又冇咁填鴨,唔洗讀國安洗腦,仔女去歐美大學容易適應
靠有錢用個咁容易嘅試入神科
有公屋窮撚考IB44 分再講
上面成班覺得教仔就係有錢就得
連登仔真係咪生仔
唔好害人害物

//現年28歲的張近日接受大陸媒體《九派新聞》專訪透露現在無業,間中接一些項目賺一點生活費,自言滿意現在的生活﹐「無業一身輕,我不工作一輩子都可以。(主持問:靠父母?)嗯。不止是父母,還有父母的父母﹐父母的父母的父母。」中國網民揶揄他是另一個「方仲永」,嘆息天才殞落,有人同情他的父母,不恥他啃老。張在訪問中說他的父母「明明甚麼都不懂還要指點江山」,對他人生的控制超出合理範圍//
重要串番你「睇女做乜鳩要睇頭腦/學歷,好屌咪得」
培生?
我有個親戚都有d錢 就係對仔女好嚴 驚佢地唔知足 對錢既觀念差.. 有一次罰個仔落街執紙皮 差d搞到比途人報警,我都聽到呆左
Sen佢都咁好成績
話森美
佢大左先知自己sen
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞