歐洲旅遊交流(10)

771 回覆
3 Like 1 Dislike
一直都會
好鬼乞人憎
3 4個月捕住個價買
1個月後再平左
Kiruna 飛 Helsinki咋
25000左右,連埋機票酒店
幾多日
淨係南法?
五日南法,三日馬賽,四日巴黎
上次買都係咁,無聊望下又平左
之後買完就唔再睇
保暖內衣
你哋會揀Montbell ,u記ultra warm定baleno extra
我check Kirkenes 飛Oslo 有升無降
想請教下荷蘭法國英國總共16日買邊張sim好
英國會自駕幾日可能用到google map
暫時買左張歐洲多國15 gb怕好快用晒
你幾時去,去邊度先?
12月頭
上網睇Abisko最凍應該-4 至-15
Stockholm、Helsinki 同Tallinn 都係-5 至 0
請問大家有無搭過TAP葡萄牙航空?
黎緊要搭凌晨機 由Lisbon去Seville
唔知間野評價如何呢?
洗唔洗預早3個鐘到Lisbon機場?
之前-10c,我個人係Uniqlo heat tech + decathlon fleece + Uniqlo薄羽絨 + ski jacket,我覺得幾夠,有啲仲會熱到要除衫
3uk
Uniqlo最勁同最普通 heat tech各一件,最重要係頸巾,同冷帽,個身凍你會好feel到,頭難d,吹親就仆街

利伸去abisko果時凍病左
請問有無人南非JNB轉過機
3個鐘轉機(行李唔直寄) 搞唔搞得掂
有冇師兄去過芬蘭 可以分享下
2月係norway我著montbell
我一件montbell保暖+面衫+HH大褸就出街

利申唔係好怕凍
最重要係手套
一定要有,最好買好d
諗住買Montbell 件permafrost down parka 有wind stopper

係layer諗下 Montbell 件羊毛都好貴 厚手就平啲
Uniqlo ultra warm就抵玩啲
冬天15日去奧地利 瑞士 捷克
一日路線 Vienna > Hallstatt > Salzkammergut (薩茲卡瑪谷)
搭火車去hallstatt玩半日唔知行李點處置好
唔知嗰度有冇行李托管服務
暫時冇考慮揸車 覺得落雪危險 又左軚
買完香港冇咩機會既著,所以多數先簡U記
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞