有冇人完全唔明白 深圳 有咩好玩?!

376 回覆
570 Like 373 Dislike
貪新鮮掛 始終唔係日日去到
但唔知d廚房佬仲有冇返些少人性 我都係不了
日日消費都有,香港死得更快
不得不讚嘅係深圳會因應香港人喜好去改變
呢樣野已經做得好過香港本身
商家食肆一成不變
商場搞個展覽用白紙print出黎算數

食肆7位免一位茶芥直頭當你乞衣

都字講政府搞啲野又離晒地
真係唔好怪人去深圳玩啦屌

深圳想食乜有乜 酒店又平 揼骨睇戲唱K樣樣齊

揼骨睇戲唱K

咁冇錯,深圳係啱你多啲
奏唔是咁吹的
歐美5點後完全冇活動係因為你用生活角度睇
你不如用生活角度睇深圳
冇否認佢係毒撚
只不過毒撚有毒撚嘅玩法啫
寧願儲埋一個月飛一次泰國好撚過啦
深圳啲基建好過香港, 去見識咪咁井底
agger

其實中囯不論面積同人口

都比香港大同多
真. 坐地鐵, 可以焗埋桑拿
行商場又可以焗埋桑拿
商場上一層, 落一層, 可以邊焗桑拿, 邊玩迷宮
可以用鼻哥感受到我哋中國人既偉大體液味
係, 見連登仔星期五放假去貴州玩, 食刀削面都係$4.5 人仔
覺得香港食物可能普遍係貴

唔理服務質素 我覺得大部分都俾到佢價錢既份量/質素 食物質素同價錢成正比

返大陸可能唔平 但係好大機會質素都係普通

肉都係好少 好易中伏
深圳其實真係好無聊下 廣州屌打
Ching識玩, 我都係星期六日主動番工, 頭半年都係

聽日問老細可唔可以放番幾十日比我
廣州屌打? 旅遊台話貴州邯鄲同黑龍江先多野玩
係咪以為自己好風趣
呢幾星期去咗coco Park萬象城同萬象食家 都係搭地鐵。全部冷氣都唔弱 又係聽人鳩吹就當事實
我都唔明。明明而家香港同深圳都冇分別
使乜專登上去

名古屋歌志軒 喺廣州深圳都開有分店 反而香港冇
食個麵都係4X蚊咁上下 水準同日本差唔多水平
你係咪虧到28-29度都覺得凍?
深圳最正常冷氣嘅。就係M記,KFC
鳩吹唔緊要。自己百度下大陸空調溫度嘅法例
大陸不嬲講一套做一套 我都怕熱但我肯定上面幾個商場同地鐵內一啲都唔熱
之前四五月去嗰時就真係覺得熱熱地 ,肯定呢兩個月咁上下期間放寬咗冷氣最低限度 你唔去你咪都係道聽途說 你知啲乜
四五月熱熱哋?你唔好道聽途說啦
大陸啲冷氣最適中, 最舒服, 你知啲乜?
一樣有鴨
大陸有竇佢地
與其去深圳不如去廣州仲好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞