有冇人完全唔明白 深圳 有咩好玩?!

376 回覆
569 Like 372 Dislike
哎唷你好嬲咩唔緊要,過左關咪搵個湖南阿姐出下火囉記得比多啲貼士
唔係深圳好
係香港太撚差
而深圳比較近
所以先揀深圳
你用成個深圳同外國比?定係你覺得外國風景屌打萬里長城 張家界呢啲地方
貪新鮮成本低囉
珠海小型飛機正
點解響香港要唔消費先開心
你啱,所以你唔上去啲錢比我過吓生活差唔多
cc台唔係得弱智咁撚簡單..原來全部毒撚癡屋企嘅垃圾 淨係識留係屋企打機
唔知喎,我見連登仔貼果幾段片冇乜人,話支爆人煙稀少生意慘淡

可能唔近關口啩
兩邊都唔使,有乜要買留錢旅行一次過買
咁你唔好揼骨唱k嗰啲,咁又真係冇乜嘢好玩
去左1年 可以同你講
食野舒服過香港 大疏化卡位 訓係度都冇人趕 價錢係香港1半甚至3份1
騎馬滑雪動物園餵老虎卡丁車高爾夫古城 都係香港冇既 或者香港太多人 要排隊 大陸任你玩
不過都玩厭 黎緊去廣州睇睇
你冇朋友啫
見啲FB 扔彩虹$50 人仔200次

係真定假

不如你諗吓點解唔留港消費,唔係唔好食,而係你食一餐,最大得益係邊個

再係咁,同以前有咩分別,所有事都變回以前咁,繼續做豬,韮任割
深圳D野平? 唔平架,只係香港比較貴。

平過香港已經夠做啦, 講經咩
唔好同我講話去日本仲正, 深圳我可以收工即日來回
日本得咩
你週末都要返工咪有成本囉
點解無啦啦會覺得我好嬲?
你係咪有精神病?
原來而家咁多後生女上深圳就係叫大陸鴨
要D鴨奶埋屎眼
200蚊budget, 一條友
HK: 1-2餐 Keeta, foodpanda頹廢外賣就冇9左
深圳: 食個邊爐, 食個好少少既餐, 飲茶又好, 豐富過19香港D度叔餐飲業, 一條友幾十, 一百都有交易再high個靚Tea, 20蚊杯靚冰凍咖啡+10蚊cake, 唔夠喉再整多個cake恤個靚髮洗剪吹仲有杯凍茶比你都係40蚊(貴, 一般街價28-35), 仲要大波妹豬洗頭幾蚊搭鐵9行9hea去大書店免費打書釘, 仲要有得坐, 比多少少買有埋杯靚冰凍咖啡/特飲比你舒舒服服睇書, 唔洗迫你一定要買佢書, 仲有FREE 充電WIFI幾蚊搭鐵9行下d商場, 手痕買下d 野, 玩具, 杯碟, 日常用品, 洗極都係洗多一百幾十, 同樣既野hk要5-600我理西佢咩質量唔夠hk好, 壊左個價差可以再買幾次, 何況日常野普通野質量唔見差得過hk, 電器個d就話要洋貨姐好啦, 9行完叫定美團外賣明天既早午餐拎返香港, 2餐多野食野飲都係50-60蚊左右, call車舒舒服服直達口岸返歸都係20-40蚊一條友豪洗極都係200-300蚊/日, 香港? 一個外賣冇9左
2-3條友多BUDGET, 仲可以book movie hotel 睇足一日戲, 叫美團外賣直送酒店仲平過堂食, 仲可以2-3條友 group埋去揼正骨邪骨, 隔日訓醒仲可以飲飲埋茶先返歸有啲酒店仲包埋免費洗衫可以帶成篋邋遢衫袖去上去洗, 有啲friend租工廈住冇洗衣機計過酒店$仲平過喺香港洗衣店洗佢個喼衫幾個人搭車CALL車快除翻勻仲平添
喺香港搵八皮以上嗰班

平日返大陸

連假去日本
好多人只係想短時間內離開香港轉換吓環境

深圳只係咁啱係最近嘅選擇
冇必要假
跟住返香港見到啲夾公仔機 仲要喺個窿上加兩條嘢驚死你真係夾到
個個月都係咁? 疊水喎,清!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞