有冇人完全唔明白 深圳 有咩好玩?!

376 回覆
570 Like 373 Dislike
想知你係純粹窮定係覺得香港物價高唔抵買
窮既話你就唔好出咁多街,留係屋企煮下麵算。
如果你話香港物價高,咁就一定架啦,同一塊地香港賣萬幾蚊呎,大陸可能賣一千蚊呎,你唔搬返去住?同一份工(例如侍應)香港18000,大陸3000。

有乜好講
係牛肉
有D鋪門口有玻璃睇佢切肉
覺得新鮮牛咪入去食lo
冇玻璃咪去第二間lo
白痴仔 前排阿根廷先用牛肉找數畀華為搞到全國牛肉下價大跌 學人講時事前睇下新聞啦
大陸牛全部都冇進口牛
所以啲肉係好撚難食
你都上大陸食過牛扒,你就知
弱智仔
你上去大陸食過牛再講啦?
d阿婆阿伯$2去$2返
所以蓮塘d 幾十蚊蒸蛋榚都買...........
阿根廷運咗五萬幾噸牛肉去中國 唔落入食品市場唔通拎去填海
你呢D傻鳩唔撚睇新聞又學人呱呱叫
我係中国工作過,都真係唔明點解咁多無見識嘅人話深圳好。

市容上,一陣臭味,滿地垃圾
人文,基本上無文化嘅人多,外勞?
冷氣不足
食物又貴,品質三流
連水都有重味

我真係無興趣去中国玩,見過太多黑暗面,知道佢只係表面光鮮
難食但唔係假肉
咩價錢就食咩質素
唔係難食到即嘔就ok
我屌你老母啦
你淨係識食阿根廷牛?
安格斯有冇食啊?
和牛有冇食啊?
而家大陸全部冇呢啲食㗎

基本上同你呢啲弱智嘅人都冇咩好講
快撚啲上去食啦
去過南歐未?
佢地夜生活凌晨兩點先正式開始,之前只係暖場
你講到咁咁你去外國旅行都嘥氣啦
大陸冇進口牛?戇撚鳩鳩 虐貓你就叻

https://www.ciie.org/zbh/bqxwbd/20230808/38443.html
中国是牛肉消费大国,其中进口牛肉主要来自巴西、阿根廷、乌拉圭等国家。2022年,中国从巴西进口牛肉75亿美元,占中国牛肉进口总额的42.38%
班撚樣每個weekend 都飛日本來回連去機場加埋十幾個鍾都覺得好方便,去深圳來回兩個鐘就好遠
各取所需
香港啲all day breakfast 都係百零蚊一份
唔通深圳嗰份識飛咩
鬼佬夜晚係食飯飲酒clubbing 你就走去行outlet 用自己個套玩法話人無嘢玩 咁鬼佬朝早去沙灘滑浪下晝係屋企bbq 開house p 周末去滑雪露營揸去第二個洲玩theme park 燒槍又話返你香港無嘢玩?
通常係未深入玩過既人講
同類說話 都有人講東京有乜好玩 樣樣野香港都有😆
我明 但都冇上

女夠放
日夜繽紛
交通方便
吸煙自由
有D 香港冇嘅嘢, 賽車, KART仔大場, 按摩技術,
其實深圳野食真係普通,係平d,但唔算好好食
但真係好撚多野玩,卡丁車,密室逃脫,Round1,遠少少其實都係2個鐘到,去廣州滑雪,珠海小型飛機,香港邊度有呢d野玩呀
廿幾三十年前就好玩
東莞仲正
咪就係話唔啱玩 我洗撚知鬼佬個生活 洗唔洗人哋生活習慣係係條街到吸毒瞓係條街到又要學佢?
返大陸緊係玩女
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞