有冇人完全唔明白 深圳 有咩好玩?!

376 回覆
570 Like 373 Dislike
上過一次深圳,冇下次。食嘢係平少少,但交通時間已經係度。排隊過關麻煩,行人路太多外賣單車橫沖直撞,唔比人撞親算好彩。
有時睇品城記都想返去食下
香港玩乜深圳咪玩乜囉
平版之嘛
如果有多啲時間去,廣州會好過深圳,可以用廣東話溝通,又多啲古蹟同特色野睇下
啲商場無冷氣,焗到爆,諗住啲餐廳有冷氣會坐得舒服啲,屌你老母,都係無冷氣,熱到爆!!都唔知點解香港人咁鍾意上去
咪玩啦心靈滿足左, 物質唔滿足啦
你去筲箕灣玩玩下肚餓, 睇下個空氣菠蘿bell賣緊幾$? 10蚊呀, 食完有空虛呀大熱天時再去starfuuck睇下杯冰凍咖啡? 40-50蚊起跳快嫌貴去七仔睇下罐裝雀巢咖啡10蚊起跳, 要平去超市都要7, 8蚊
仲有一街都係肺老, 冇靚女睇香港唯一優勢剩可能係141夠大6平咯
所以2019年個個話「我真係好撚鐘意香港」係呃人去送頭

坐緊監果班勇武派 真係多得黃絲唔小
唔喜歡香港就早講啦 ,起碼人地唔洗搵命搏上前線
我出左世咁耐都冇回鄉卡
你信唔知自己up緊咩
接受到過關同深圳地鐵迫其實其實冇乜野。 間唔中一兩次去三日兩夜,住間靚靚酒店中午去中午返都ok, 但有質素既野唔係特別平。只係性價比高過香港。

自己本身好撚憎過關(邊個口岸都係)同深圳地鐵個下迫同臭。搭地鐵同過關時對撚住班生蕃迫嚟迫去會自然燥燃左。

平時做野先會返上去,自己通常去邊都係call車。 除非搭一兩個站。

最炆係繁忙時間羅湖坐火車搭頭等仲要同班俾$2既癈老爭位座。
又可以block晒比負皮果堆支那垃圾
你條死gay佬咁鍾意去中國,因著一間一過橋俾人捉去精神病院呀
今日同老母去咗一次
商場係好大
但啲品牌嘢同香港差唔多
都係無人買嘢
嘢食拍得住香港價
份量又細
可能我食個間問題啦
雪糕差唔多20-30一杯
咖啡都2x-3x
服務係ok 會幫手斟茶咁囉
得地鐵下下都要check 水
Check 到我老母都覺得煩
無下次
仲要唔要搭成個鐘上去
"平時放假留家唔出街"此post已完
唔係個個好似你咁做毒撚呀
屌你自閉毒撚無朋友緊係唔知深圳有咩好玩
樓主係叫人個個星期做毒撚留喺屋企,去旅行先出街
上去都係飲飲食食行商場㗎啦
其實野食係多元化過香港
係香港就通常茶記醫肚
就算中式都係偏廣式小菜/上海菜
深圳本身啲人五湖四海 多啲其他外省嘅菜系選擇
至於商場 好多design係好過香港
香港啲商場你會屌sell HK起到啲中座不知所謂
長實就同公屋商場差唔多
深圳啲商場起得夠大而唔焗促先啦
為左果十蚊嘈黎嘈去
係抵你淨係可以番支那既
上深圳消費平到仆街
喺香港幾分之一,想去消費仲慳到唔少錢
cc台啲人係咁...根本毒瘤黎
sor歐洲自然人文同美國d國家公園真系屌打
有冇學揸私人飛機嘅link?
有興趣
間唔中上去食下野,按下摩都可以

經常上其實都幾悶 同埋都駛好多

其實去得深圳多 啲商場都係個啲鋪頭同食肆 多數都中餐

香港既餐廳種類仲多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞