有冇人完全唔明白 深圳 有咩好玩?!

376 回覆
570 Like 373 Dislike
你計係你低賤姐
唔計成本 人地無論質素 種類 多 性價比都高同多
香港人多數都係放假先北上,放假有咩時間成本?
大把人去轉長州仲耐過去深圳啦
其實聽過啲人係真係覺得好玩有新鮮感先去,
唔係咩抵唔抵,要平就不如唔好出街,
疫情三年香港地有咩地方係香港人冇玩過
跟住原來班撚樣自己都未去過日本
香港野又貴,店員又冇禮貌,黃店又呃錢
天氣又垃圾,係得班傻鳩黃尸先會好撚中意香港

深圳地方大,野又平,啲女又大波,舖頭服務態度又好,傻既都知點揀

係cctoy班友仲未接受到現實,仲用緊食元素周期表呢個point黎死撐
原來計就低賤
咁你都幾低賤
又計性價比又剩
唔駛計直接感受黎
有d人唔可以宅起屋企
明知又熱又迫鳩流流都係要出街
唔明點解去深圳,深圳物價差唔多係內地最貴嘅城市,要去就去入啲
真香港人應該唔會有意欲返大陸
利伸唔返
有錢都留返去日本 泰國玩餐勁既
人地果種計性價比法係又要平又要靚又要抵,不過食物安全衛生可以忽略,你咪由佢囉人地要食屎唔好阻住人

https://www.facebook.com/share/v/1SuszQHcKxt8zAUJ/?mibextid=K35XfP
深圳其實就唔係咩旅遊城市
主要唔係比你玩嘅
食嘢就香港六/七折左右啦
香港食100蚊都常仲要加一,深圳六十幾蚊食到,都ok
然後某啲服務每樣又平幾十咁
服務態度又好啲
地方又闊落啲
所以喺深圳消費一日相比香港隨時都慳過百蚊
岩岩香港先有單食物中毒
姐係又貴 態度又西 又無野玩 仲唔好食之餘 仲要中埋毒
真係你值得擁有了
毒撚嘅角度去睇正常人嘅習慣,真係得撚啖笑
是但啦你要食屎唔比你食咩
我都唔明有咩玩
又係行商場超市
跟連登儘量唔去香港消費, 係深圳又智商稅, 即係星期五放工飛東京, 星期日番香港, 下面個Post 大部份都係

[url]成田機場過千人等入境!晚上8時落機,幾乎11點才出關!
https://lih.kg/3730472[/url]
放短假同長假仲出屋企果班智商稅

見連登家庭台, 一家大細放聖誕果十幾日無出過門, 黎緊暑假2個月都係咁 唔比香港班商人賺
嗯嗯嗯
Cctoy 不嬲弱智多
香港
取平均
睇戲 90
唱k 人頭 200-400
按摩桑拿水療 1000-2000

深圳
睇戲30
唱k 50-100
按摩桑拿水療 300-600

食野就差太多唔列出黎
200-300?? 起碼300-400了
如果日本 一個鐘去到/車費幾十元
全港去左7成人啦
cctoy啲人平時放假咪坐係屋企開連燈笑鳩人係香港交智商稅 屌人返大陸 有幾多個真係離開過香港 仲話去日本玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞