有冇人完全唔明白 深圳 有咩好玩?!

376 回覆
569 Like 372 Dislike
平囉 但成個旅遊體驗唔會夠其他國國家嚟
淨係搭地鐵安檢都煩撚過人
見到FB強國啲夾公仔店有公仔回收區, 因為好多人夾完唔拎走公仔即係班香港友拎純去夾過癮

又幾有諗頭, 香港$5蚊一次仲要好難, 果邊1-2蚊係度磨一日
因為近得嚟相對物價又平過香港。
如果退休人士嗰啲有時間嘅反而會去遠少少起碼都廣州先。
一個月去四次深圳同兩個月去一次日本
我一定選後者。
深圳嗰啲通常係畀你夾倒某個數量公仔可以再換其他大獎品
佢見小朋友夾唔到, 佢有時會自動波set個抓緊啲

$150 夾到好多公仔
依個世界大部份都係蠢人
佢嗰句「收工/放假唔出門口真喺咁難?」唔係毒撚係咩?
你最撚醒?
返大陸玩最閪個2樣嘢
第1係地鐵安檢
第2係行人路個堆電動車
我好少返大陸
必須利申返先
點解唔計得
而家北上既人咪又係計過條數覺得抵先上
電車好撚癲 但地鐵安檢都好暢順我唔覺得大問題
你老味講咩蝗語 裝咩逼
咁你唔好上連登。
人地坐車都係上下連登。
最頂唔順係室內可以食煙周圍都有煙味
因為有共產黨加持
香港其實真係好似有啲悶,近近地唔想飛咪去深圳

中菜問心真係好食啲,無聊又可以走去夾公仔。

Call架車屋企成家出發,點到點都係$700左右。

就算同香港消費差唔多, 起碼變化大啲
開頭因為新鮮感同食野平係咁去
後來發覺來回一次洗費加加埋埋都拍得上香港
交通時間成本又高又趕 都幾攰下
而家都係留返起香港玩算 已經無動力想上去玩
香港唔係悶咁簡單

問連登仔香港有咩玩又話無地方好玩, 度度都好多人, 比狗去
問邊間餐廳好食, 又係話唔低食, 比狗食, 買機票飛去日本食仲好(只坐ANA/JAL)

唔係深圳吸引 係香港衰到寧願放假叫外賣打機都唔想出街
而家返深圳無人叫雞,真係悶咗好多
上面國家政策要環保,個個場都開25度
係萬象城好d ,學香港商場咁開盡冷氣
我最近去咗幾個商場都覺得冷氣大咗好多
而家地鐵商場舒服過四五月嗰時 可能睇月份較冷氣
連登好搞笑 大致都同意香港又貴服務又差 見到舖頭執曬拍晒手好開心 但見香港人返大陸玩又會嬲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞