有冇人完全唔明白 深圳 有咩好玩?!

376 回覆
570 Like 373 Dislike
都係俾多一倍
慳返啲時間好過啦
如果一至五都係返屋企食,六或日先上去嘅話就唔同,你話深圳係唔係好平…唔係,只不過平少少,商場差唔多一式一樣,最近只係見過有間專賣俄羅斯嘅嘢係特別少少…但上面啲服務係幾好揼骨又平少少…喺香港消費真係好貴
深圳假日食餐放題韓燒 埋單90 蚊人仔

香港平日都要200 零300蚊,仲可能要計加一,又要排隊
真係。。。。就係一味行商場
深圳關東莞咩事
日本“稍為好食”都要book就誇張咗啦
求戀期喇
有錢咪去歐洲、英國財自
窮燃,唯有返大灣區
支那不了
出火
香港又玩曬,大陸又溝通到可以explore 下,日本自從有hkexpress真係去到悶,請我都唔大意欲去。
真,對食無乜要求但求飽肚或者唔特別中意試新野,真係無乜動力曬個幾兩個鐘上去
明,住得遠嘅來回兩三個鐘真係好攰,返去行商場大牌子嘅香港都有,無牌子嘅又睇唔上眼。
食飯係平啲嘅,但車費時間精神都抵消晒,啲嘢又未吸引到要返深圳先食到,都係普通菜式,食唔食都係咁。
有啲人既時間成本好平
佢地唔介意浪費多啲時間慳少少錢
所以關深圳咩事 你本身都唔會出去玩嘅
支那雞呢?
第一句冇衝突,

可以星期六日返深圳,三四日假期去日泰,超過十日假去英美
唔鐘意深圳但香港有咩玩
之前聽連登仔去大館 , 再坐船去K11, 逼到仆街 又唔知食乜
食左廿幾年,驗身好健康
連登仔係咁㗎啦,呢個又睇唔起,嗰個又睇唔起,自己鍾意啲咩嘢就話高質
真係唔明
因為十年無去過
好簡單 自由市場決定一切

深圳好似你講咁衰既話 點會一車車香港人上去?

消費者係精明既
淨係見到D 街頭得十幾個路人, 水靜鵝飛咁
其實除左食元素周期表同行D熱到仆街既商場
真係無乜野好做
最弊佢哋唔係咁諗呀嘛,啲錢係消費者嘅,消費者去邊度洗有佢自己嘅自由,有人鍾意去日本泰國,咁唔通我叫鎖咗個機場去咩,有人鍾意去大陸,喺化學元素表,但係佢哋鍾意食,咁你唔通就鎖咗個關口去咩,不如諗吓自己有咩不足,點樣吸引消費者返嚟。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞