[2024 #13]連登巴膠祝賀七一口岸線繼續好生意專區

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
條頸繩自製?
無法查看帖子

張圖用到九巴收皮

我寧願269BD拉去天北洪北,再269D一至六上繁往沙市一半飛元朗另一半268D,269B+特改行佐敦道東行加士居道西北行彌敦道南行逆走梳士巴利至廣東道柯西九龍站,2/69X特改行漆道南南行逆走梳士巴利至廣東道柯西九龍站,269B特改名58B拉去洪北兜天中西南縮去德成街,269B一至六上繁往九龍拉去洪北天北改行柯士甸道東行。舊58/258/960系改名68/268/968系,961系改名960系,68/268/968系改名50/250/950系。
269AP合拼減至3班改至青衣站西路改名69E
消息指,政府初步建議明年收回大欖隧道後,私家車收費降至約30至45元,商用車減幅更大。
https://lih.kg/3732597

天水圍M線有救?
不見得
落到私家車價嘅話
元天價錢牌高
最差堆眼中釘應該會去翻屯門
269D元天全日分家好過
到時大欖就會好似依家西隧咁日日塞 博愛交匯處
63X 68A行屯公冇隧道費咪又係咁閪
起碼唔駛減得咁密先
屌佢老母969一年已經減咗3次班
依家欖隧線每減一班車
即時可以慳超過$200隧道費
尤其天水圍線減班私牌行屯公出去誘因好大
佢啲線夜晚出城係減得特別狼死

用63X 68A比較睇唔到分別
元朗兜屯公
里數車程都長過大欖同屯門本土線

但大欖線就算去埋圍城
里數車程同屯門線都係相約
但每位可以收多$2-3
欖隧唔收天價,元天線會好做好多
玩咩2:45班N121城巴消失咗
可能行行下中途壞鳩咗,又可能累積過鐘
N121兩間公司各自得兩部車不停自轉
其中一程行唔掂就成串班次都唔會準壞車都冇可能補到
969減完都係小數時段30
68a 63x 長期20-30 就算20都收到25/30
不過你可以預期
除非唔收隧道費, 或者只係象徵式收十蚊
厹都係會經屯門公路私九龍

除非好似74x咁原路私出去效率高過經獅子山一大截
咁可以重開64M行屯公
定係969 輸俾厹膘先要減班?

非巴膠 想問下點解無啦啦有呢部野今朝泊左係修頓
其中一個原因啦
你望下條67M咁既撚樣減完都非繁15
又望下條265M開20要企車頂
如果唔係欖隧
3M夜晚出城減到25都收得手
唔駛搞到265M劈落35咁慘
人地真係多啲魚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞