八達通App將會監控Android裝置上所有App

293 回覆
357 Like 18 Dislike
hkma 靜係香港有權姐

咁如果system地區係歐洲咁咪可以bypass?
隊個app 入work profile
駁唔到
android 要提升安全, 應該所有關於錢既apps 都要強制係咁, 加多句低端人口與狗不得使用. 唔係唔好話IOS, 好快鴻蒙都超級佢
明明淨係睇到權限傻閪idog講到好似見到你銀行得返兩蚊咁
隻app 入面trigger做scanning
唔限地區
之前有幾單見住班人手持iphone不過狗肉就一定係android
其實D銀行app甚至PayMe早就有

手機好長一段時間都用唔到PayMe同銀行 話我root機 但係我check到自己無 後來八達通都用唔到

最尾先諗到係detect到root機嘅app del咗就無事
幾時開始裝apk 要root機?
一向都有出賣用家資料
只係一直有班打手講到八達通幾方便
好彩del L 咗啫

易賞錢app 呢?
因為太多人download大陸av app
八達通app定八達通
唔知altstore個啲check唔check到
終於開始收割成班仲爭住去幫佢免費debug
人地講個事實出來你就話人地擁護銀行
咁電腦防毒軟件防火牆都唔一定防到黑客
咁係咪唔駛裝
唔好怪部機la
直接放棄間銀行
拎錢救外國王子
Android 的用家就是要管
jailbreak / root detection 做左好耐
唔關你裝apk 事
親愛的客戶:

由2024年6月27日起,我們將於八達通App的Android版本加入全新的安全措施,以檢查你的Android裝置內是否安裝了從非官方渠道(即Google Play 商店以外渠道)下載的應用程式。如我們偵測到該應用程式獲授予過多的權限,你在此裝置上的八達通 App將被暫停使用,以保障你的戶口安全。

在甚麼情況下我的八達通 App可能會因新措施而被暫停使用?
你的裝置中安裝了來自非官方Google Play 商店的應用程式;及
這些應用程式獲授予過多的權限

我可以怎樣恢復使用八達通App?
檢查你裝置上所有應用程式的權限設置
識別從非官方來源下載的應用程式並刪除任何可疑應用程式
關閉所有使用中的應用程式並重新開啟八達通App

八達通上面段野邊句係講 root機?
乜an機咁撚on9架咩
哦, 即係八達通想拒絕android用家姐.
冇問題, 一齊del app 轉iphone 囉

on99
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞