八達通App將會監控Android裝置上所有App

293 回覆
357 Like 18 Dislike
an 好自由
但最激動其實係部分An user
好似世界末日咁
CAP圖都唔比仲話AN狗好自由
總之喺MA 眼中 iOS 就最安全,Android 就漏洞多多
摺咗個app啦
最安全
而家有啲要求Android 12 啦
邊個未del安心好快啲del, 我好彩買部新機安心
Unlock bootloader 就會破Play Integrity 嘅Strong integrity不過同啲金融app比,捉得最嚴嘅反而係麥當勞app
你講嘅嘢係冇錯
SVF牌 唔可以用客戶資金做其他嘢 但係銀行可以

但係我諗冇持牌人夠膽同MA講
我唔係銀行 我唔撚使跟你規矩
我會覺得係 HKMA 過度規管 Android 機用家用佢發牌嘅 app
可唔可以解釋多少少
淨係明星iCloud 流出已經好正
冇嘅 本身都唔信 cloud 啦唔用就還好嘅
依到咁多隻Idog既激動留言仲緊張仲多過an狗喎
盲閪死哂未??

佢嘅意思即係話, 我都只係比咗條底褲你睇唧, 都未比條 j 你睇, 嘈乜鳩唧, 明未?
你當大部份android用家係智障既,唔除你條褲睇,又點知有冇賴屎
可惜既係, 就算99.9%用家係有腦, 只要果0.1%當中有1%係有錢比人呃就足夠MA做野了.

而家MA既要求係必要之惡.
一定係因為 iOS 出得事多,逼到MA走去搞鳩Android啦
係android 有呢個function 佢先可以咁做

btw個陣咪搞到信用卡入wallet 好煩lor
Payme又然,八達通又然,班工程師自有方法搞掂啦
佢要拎埋個無障礙permission 先block
馬會果隻冇用到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞