八達通App將會監控Android裝置上所有App

293 回覆
357 Like 18 Dislike
因為佢都可以憑network trace睇到你用緊邊隻vpn/adblock
只有現金最安全
F-Droid未日?
間接讚緊用Android嘅人自由度好大
Android真係贏哂
上東張西望個d好似係apple 用家多
唔work 呀,root 左機 用盡方法都唔得
遲d 驚銀行app 都係咁
咁你都幾反映到一般香港人果種弱智同白痴咩都唔知就屌左先
點解要監控?
有咩權力?
但相信王子果班港女唔係用iphone咩
講真,我用咩apps我私隱,你話你個apps自己寫好保密,唔比人睇到d料同cap圖都算,無root機你監視到我其他apps會唔會過份左,google幾時出多d權限控制比我關埋佢
真,用android之後人生都好自由
完全冇女敢埋身
好似調返轉,係Google 放tool 俾啲app developer 做App checking🤭😂
指引任佢訂

你覺得唔服你可以同MA講你老幾,點解要我限制咁多我d用戶覺得好麻煩或者JR佢

不過成功機會好細
有check你部機係咪Jailbreak/root左
唔好話香港,隔離台灣都係咁
https://mrmad.com.tw/bank-taiwan-jailbreak
或者𠝹個獨立profile裝
有冇諗過你本身都冇女埋身
驚咪唔好用囉! 就係咁簡單!
為咗怕班弱智科技盲被人呃
搞咁大壇嘢
要正常人類硬食

成件事好中華人民共和國
MA真係多㞗餘..
大陸係雲上貴州 唔係惠州
上面所有ifan果然貫徹一般ifan嘅知識
根本所有銀行app+payme都做緊同一樣嘅野
自己唔知/apple唔同你講就以為自己好特別好領先
你個OS自閉咪唔洗check咁多野囉
用返iphone4喇 咩都唔洗check添呀
我地an俠係自由嘅
等我番屋企用部超級電腦hack左佢先
hkma要求,其他bank都會跟
你講得啱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞