衝鋒21算唔算係運動漫畫入面既巔峰?

562 回覆
1273 Like 76 Dislike
要畫全明星佢不如搵個藉口自己日本內戰咪算
求其作多個原因黑豹都落埋場咪搞掂
BL運動漫癲峰?
網球王子會唔會巔峰啲
漫畫都解釋過主角有好似沙維咁嘅能力 但因為經驗能力不夠要安排喺閘位學嘢
你係咪搞錯左 係福田個撚樣一開始就打算要主角踢佢套戰術入面嘅閘位
但特登唔同佢講 因為知講左佢唔會入隊
到之後佢上京入左隊喺間學校讀緊書冇得走先同佢講冇得打前鋒
雪光完成死亡行軍真係好touching
攞職業等級套落去調中生到
中學睇
得個睇字,現實根本無機會玩到
最記得係打皇城 好似得返最後兩秒
嗰兩秒做咗一集 仲要有曬計謀 蛭魔瀨那門太T字跑咁
但其實福田都有解釋點解主角唔岩打前鋒
話佢速度同加速都唔夠頂級,達唔到職業水平
點解安排佢踢閘
係因為呢個位最可以發揮到佢既天賦

利申:而家冇睇,唔知主角係咪仲踢緊閘
佢寫人物好出色
好多感動位
足球小將唔係飲頭啖湯
係煲第一煲湯
網王開頭都正常咁,之後走火入魔
開頭真係好睇啲絕招都唔係好誇張,但又有特色
發現美國啲運動全部都好似係回合制棒球,美式足球,even籃球其實進攻24秒都係回合制黎
有人講左鑽A未 同隊友果種競爭真係刻骨銘心 覺得仲難過打其他隊
21 d招式真係超有型 戰鬥漫既表達方式 但有現實基礎
亦都揀啱題材 有咩運動可以畫到成套偽戰鬥漫咁咁澎湃
有回合制 有肉搏 有招式
美足現實有冇得停低係到小組討論
好地地打吓網球都唔得

另一套baby step都唔錯
但已經平咗nfl最快紀錄
講運動冇人提輕羽飛揚?
我唔撚信
漫畫都好笑成隊都叫 臭乜乜
臭大叔回歸射罰球好撚柒正
每次進攻前都有唔知幾多秒比你huddle
但會照計鐘,除非上個play出界/有人foul之類
所以有時臨尾贏緊就會特登傾耐啲消時間
(而帝黑比泥門一節反cup咁多分其實係有啲誇張
你講開先醒起呢套又真係應該算係運動漫畫
不過始終無任何團體合作/運動精神所以唔係好係傳統意義上expect嘅運動類

呢套都係我最愛漫畫top3
全國大賽完果陣的確係巔峰,許斐塑造角色形象好有一手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞