衝鋒21算唔算係運動漫畫入面既巔峰?

557 回覆
1264 Like 75 Dislike
如果以單一場比賽黎講
我覺得神龍寺戰先係運動系巔峰
山王戰都無得比
唔記得大和係咪都係4秒2
唔好意思
我只係想針對排少嚟講
因為套嘢吹得好大
好睇還好睇
但改變唔到佢係一套爆谷片
一定唔會係運動漫畫巔峰
上面講緊排球少年有機上到slam dunk同足球小將既地位喎
應該係4秒3 - 4秒5
肯定無4秒2
進4秒36果陣都話係全高中生最快
事實係衝鋒真係有深度
完全被低估
足小講緊係令日本開始踢波踢到亞洲第一20年後先知有冇呢個地位
咁樣我誤會了
單講經典場面
Es21真係好多
特別泥門嘅進攻回合
其實美足幾好寫
本身隻game就回合制
條女的確係巔峰
一開始由凡人努力戰勝天才
到最後合作戰勝人種體格問題
我話排球少年有機上到slam dunk 同足球少將嘅地位。。。。
屌幾時補返蛾王動畫
才能之壁講得幾好
努力的天才唔係凡人可以超越到
但唔等於唔可以挑戰
就算會輸得好難睇,只要去挑戰先有贏的機會
唔知有無漫畫,強風吹拂無得輸
應該唔只下話 我記得個時uwants有美式足球區
入面有好多隊 (當然唔係著晒甲個啲 可能玩flag同two hand touch)
除咗嗰兩兄弟好似好少2米?
赤木都係19x打中鋒咋嘛
雖然主軸係鬥智,但一盤散沙垃圾球隊最後贏到總冠軍嗰吓其實好熱血
最超級一定係三井
佢全劇三分命中
平均唔知過唔過七成
勁到傻
安西個傻閪
咁嘅原石都唔理
好似有一集話佢同班士兵定咩賭錢贏咗成箱軍火返黎? 個陣睇笑到我
三井唔係自己斷腳之後自暴自棄咩?
stormers tsunami wizards criminals knight buccaneers 印象中當年有依堆
青之蘆葦
u隊教練諗個戰術概念全日本得主角一個踢到佢閘位本身就唔make sense
招完人之後夠膽同個未發育完嘅高一學生講唔會出佢打前鋒 否定一個青少年足球員嘅其他可能性根本係侮辱
現實足球都唔係哥狗嗰套玩撚哂 憑咩否定其他足球打法
一個未打過後防既高一生一年之內甚至講到佢攻守都升到頂級
成隊得十零廿個人 某d甚至係由細到大開始操先打得掂你條form 咁佢地轉會你打碌柒?
唔係職業可以比你任買買到組到啱為止
夠膽每三四年就轉一代嘅u隊都只踢一種戰術
以上呢d都叫真實系

唔否認青之蘆葦有好睇嘅地方
但希望唔好講到主世界都應該打哥狗嗰套足球
原著冇講明 但係赤木三井嘅回憶入面同故事前期安西嘅存在感黎睇 嗰陣佢應該當教練只係打份工
冇深入關心d 學生
講起又想睇返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞