android平板?

271 回覆
8 Like 52 Dislike
乜S9要咁貴架

我買行貨都唔駛呢d價
佢連上PriceCheck都懶,冇野好講特約經銷商果d賣Synergy行貨為主,冇見過要6k

我都覺小米果d價係Ok低,但佢都唔駛夾硬標高S9個價Lor
同spec s9+ 12+256賣緊$6250 8gen2 揾唔到官網冇特別寫
Mi pad6s pro 賣$3250 8gen2 120w快差
你哋Samsung打手黎?你話比多$3000買個mon 抵既,我冇野講啦
多謝各師兄分享
有冇入左手tab s9fe 既巴打可以分享下呢部野用成點?如果一般上下網,睇下youtube 個啲而又唔駛追求好靚既畫質,純粹想碌個時/雙開啲apps 都順暢既,呢部野值唔值得入手
塊chip差好遠
呢部機個Mon雖然係Ips lcd,但ips mon黎講算靚

佢弱點係粒U同散熱,一用就好易暖,相比S9係涼既碌IG etc,

Fe個Usb得2.0,駁唔到Hdmi出另一個Mon

最後粒U多開時會窒

但如果平時少多工,唔會外駁Mon,唔介意長暖,買得過,我自己就用緊S9,覺得Fe除左Mon靚過大陸機外,大陸機規格仲強,個人意見一係買S9,一係買規格靚仔既頂配大陸機
之前有條友不停話S9貴

可過佢有樣o岩中平價板,小米部12寸係唔錯
除左Fe可以考慮下呢部,Fe實在太易暖
我諗都只係一路睇波一路上下連登呀個啲同埋我見price hk 佢個價又好似幾抵屌咁,不過感謝巴打解答,我再望下/撚下部s9多啲先
S9點會係入門級Ipad?

ipad 平既系列係ipad air貴既係ipad pro

ipad air 連基本既120Hz Mon都冇,掃網頁體驗差到…
60hz safari 順過所有android tablet browser

我就係用緊tab s9 所有browser一開多tab就窒格
你唔介意大陸pad不如睇下oppo同vivo, google service 冇任何問題
又黎呢啲60就夠既on9仔
超膠呢條友
佢話S9開多Tab就窒格,咁既大話都講得出,連去鋪頭試拿上手玩都未試過,就係度9 up
其實我都好想知
特別係我會雙開twitch tv + YouTube + sklive直播

上網睇過同一時間用browser播超過兩段片
Tab類除咗Samsung其他好似做唔到
錄嚟睇睇,想知點窒法
我都想知😂其實左右兩邊開兩個browser一齊更新係咪得好小機做到?ipad又得唔得?
其他機唔知,S9 就一定得,唔覺有難度

理論上大陸機亦唔覺得做唔到,只要粒U唔太雞Ram唔太少
上面條友不如錄下你部S9開多Tab睇網頁,點窒法,放上黎等大家見識下
通常話120無分別 唔需要個啲
同埋好似佢尻吹120會Lag既

都係未用120
成世囉住啲舊iphone打飛機
s tab 2個live應該做到
但唔知3個得唔得
見到60hz都夠
仲話120hz多開會LAG
真係好撚好笑
平時睇完我都唔會留言
如果係十年前講會LAG
我都信 而家真係唔會囉
apple 最入門應該係就咁叫ipad202x 果款
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞