android平板?

271 回覆
8 Like 52 Dislike
我玩左一星期,個Mon幾靚
IOS就係Kai子System
ipad on9仔
如果有心明明可以取代 macbook 同 iPhone ,畀apple閹割到兩頭唔到岸
所以依家4千幾呢個價真係好撚抵玩
我d贈品好雞,有d雜牌藍牙耳機,按摩搶果類,都唔似賣得出

btw個Mon真係好靚,11寸o岩o岩好大細
呢部S9好滿意,ipad pro 個spec都好勁,粒U仲快個Mon仲光,但個IOS實在太on99,用唔落手
唔講政治野, 講電子野hkepc會有更多中肯既討論
如果你非常擔心私隱, 就買samsung (預左貴)

如果你只係好似我咁用黎睇片打機上網淘寶.
vivo平靚正, 平過小米.
除左vivo , 仲有小米/紅米, lenovo, honor等等 呢幾個牌子係行android
淘寶/京東佢地品牌既專門店買最穩陣, 要平靚正揀高通870 呢粒神u既機就冇死錯人

手上vivo pad air(12+256) + 原廠支筆港紙3200
好順, 仲要係IPS LCD 好護眼. 裝GOOGLE 一啲都唔難, 自行google一大堆教學.

如果唔洗12GB ram, 中國品牌淨機8+256 應該2000蚊有找
多謝分享,雖然用緊S9但知多d冇壞

但粒870點解係好U?都以前既產物

致於個Mon,如果超低光我都覺得Ips仲好例如熄哂房燈,但正常光度,我就Prefer Dynamic Amoled,色水較通透同光亮,對比度都好d
剛搵到870同8gen2既對比

https://nanoreview.net/en/soc-compare/qualcomm-snapdragon-870-vs-qualcomm-snapdragon-8-gen-2

有趣可click入去睇,但都明價錢唔同,直接比較唔多實際
打機上網淘寶 一定夠用
睇片有少少煩 好似國行唔一定有某隻code
睇唔到Netflix/D+ 或者update左就睇唔番
有部lenovo就係咁 不過都cut埋sub
咁大獲?
小米pad6 pro 8+gen1 2499人仔
小米pad6 870 1999人仔
都有amoled
所以唔好買大陸野
唔關政見事,係太多無承諾嘅限制
國行機?國行機用唔用到google play果啲
上netflix disney+ prime video入唔入到Acount嫁?
國行。
大牌子上唔上到外國網/睇到netflix disney+果啲嫁
google 可以搵到詳細答案

簡單講就係幾年前既台積電貨,生產成本平賣得平,又可以上網打機又順,又唔係好食電。
唔花巧,中高階機必備咁濟。中國佬識揀貨起機。
呢個真係唔知。如果唔得。。。
仲有個方法,就係買有國際版既小米紅米國行,解鎖刷EEA 歐版國際ROM,不要上鎖,上鎖即磚。
有興趣自行GOOGLE. 小米刷機煩撚過三星

但如果咁撚煩我唔買國行啦,係咪先
人喺香港點會上唔到
邊度有平嘅S7
正wor

8gen1好熱就不了,870 ok
黎緊oneplus pad pro應該會出海外版
8gen3 平 唔洗用國內OS應該比較好
今日都睇倒新聞
8+(plus)gen1 喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞