android平板?

271 回覆
8 Like 52 Dislike
8 gen1 三星代工
8+gen1 台積電代工

好易混淆我明,特別係呢1~2年果堆4567 gen 12等等呢堆低階u
870已經係4年前嘅u
係買就俾多幾百上8gen3/天璣9300
性能起碼可以用多幾年
870到而家仲比啲廠商清緊貨
雖然係勁,但都過時啦
清到而家仲未清完
加多幾百就8gen 3就難啲喎師傅

天璣就真係要睇佢整合左咩gpu, 有啲型號用IMG BXM 既gpu
例如moto G73 . 伏撚到癲, 上youtube都可以疾下疾下 (by reddit 用家)
唔知點解登入左price 都係出5488
一加平板 pro 8gen3 8+128 ¥2799
vivo pad3 pro 天璣9300 8+128 ¥26xx
師兄你瞓咗幾耐
天璣9300cpu gpu都勁過8gen3
旗艦手機都用佢
而家傳緊三星tab s10都轉用天璣
如果睇8+256 , 870CPU 2000蚊港紙有找...
8 GEN3 起碼都要3500 ?
我真係唔明點解要買入門SPEC 128GB... 起碼都256GB啦
128GB 擺幾套高清猛片都爆啦
有得插SD card
又有得stream
未必要買256
都有道理既,但我都買左256

我覺得128GB呢d規格過多幾年就消失
點樣stream? 即係例如由google drive stream住睇?
天機d U原來咁勁?都好事黎,有競爭高通先識做野

高通出左唔少代火燒廢U,S888 ,8gen1

8gen2同8gen3變返正常
自己google 下
我有nas
agree
我之前Post過870 vs 8gen2 Link

870都輸唔少,有得揀都係8gen2正路d
做個少少個人心得,極精簡總結:

如果極愛用IOS,請買Ipad ,但記得Ipad air係冇120Hz Mon要上Pro先有

----------------

如果鐘意用或唔介意用Android,S9係非常好既選擇,價錢見仁見智唔評論,但買左一星期使用感係好滿意

1)部機夠順夠快,平時睇片上網係唔發熱,長期開Mon都唔熱,打機先會暖

2)個Dynamic Amoled Mon色水通透,夠光色水夠鮮,對比度好,睇片好爽

3)電量足夠,中度用打下機,睇下片上網,每日一叉

4)三星一向既賣點,夠穩定,唔Hang機
熱嘅係8G1, 呢部用嘅係8+G1
三星仲有個優點, 最鍾意用垃圾MON 落自己牌子
emby
one plus pad pro係咪香港冇份?
點都好過俾幾千蚊買部ipad air返嚟都仲係得60Hz殘疾mon嘅
有冇個logo 睇下,有幾個app 都類似既名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞