android平板?

271 回覆
8 Like 52 Dislike
咁咪iPad air 13 inch
google內置就冇
不過可以去佢個app store裝返Google play
上網查下都有大把教學
更新就起碼2-3年
一定冇可能有三星咁多
二千幾人仔幾年後換過部都唔肉痛

利申 買咗部俾老豆玩
本身AN 行16:9, 之後拉長18:9-21:9
平板就16:10
只要個APP 可以打橫用就冇問題
可能以為依家d嘢仲係十年前個d an產品咁廢
過來人,傻鳩先用android pad
sorry唔係佢貴就係我窮
感謝分享,你講得幾有道理既
想問下世伯有冇用後感分享下
more?伏喺邊個位?
Ipad淨係4:3睇片已經好on9幾大條黑邊
買s6 lite or FE ,囉
冇錢咪返工囉
依家賣緊嘅iPad除咗12.9/13之外仲有邊部係4:3
所以
有時候唔係愈大愈好
反而有啲機愈大愈柒
由其係個啲接近正方型既平板
睇片就出事
大Mon睇片
是但小米ANDROID夠啦
又有OLED 高Hz
OS對播片無影響
所以另一樣唔適合拎嚟睇片嘅係samsung fold,正方形

當然有啲人話,ipad. 同fold唔一定要嚟睇片,但係睇片都明顯係好多人一個主要用途
小米港行平板全部都係 LCD
陸版唔知
平板唔用筆 = 不如用電話

用筆既話,得兩個選擇
ipad
samsung
咁一係samsung

tab s 個類
https://youtu.be/hAuYk-8xhU8?si=PMMgIrzRe5Cns6PV

每個人要嘅嘢都唔同
你睇吓評測
評估吓個配置同功能啱唔啱你先
bro小米Pad用落覺得點?可分享下優點缺點?唔該
S9幾正睇落,但唔平都
我曾經用過IPAD MINI, S6 Lite, 以前2者比較, 算係便宜.
MINI年代久遠, 我只對比S6同小米PRO

第1, 小米粒U(高通唔知咩龍8) 係快概, 我玩某D GAME 運行速度上比S6快好多, 當然, S6係2年前產品, 只計CPU , 小米勝
第2, RAM , S6 LITE 4GB, 小米8GB, 小米勝
第3, Storage , S6 128 GB, 小米可選128和256GB. 但我128都覺得夠用. 但勉強也算小米勝
第4, 外置插卡, S6好似可以插外置SD, 小米無, 而且S6可以選用WIFI版和插電話卡版, S6勝
第5, 尺寸, 大概都係10.3寸, 手感一樣
第6, 重量, S6 = 467 g , 小米6 PRO= 490克. 手感一樣
第7, 螢光幕, 差不多, 唔識分
第8. 音效, 差不多, 唔識分
第9, S6有PEN, 小米無, S6勝
第10, 我買大陸版本=.= 所以輸入法默認大陸注音, 要在GOOGLE 商店自己安裝倉頡或速成, 我覺得幾麻煩. 雖然都叫解決到....
第11, 我買大陸版本, 所以網頁默認大陸搜尋器, 暫時我解決唔到, 都幾麻煩下. 只能另外安裝CHROME使用.
行貨 4千
水貨 3千幾
師兄好詳細,唔該哂
而家已經好平
某網既三星官方店
4XXX 仲要有幾樣野送
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞