Babymetal 討論區(5)

435 回覆
5 Like 0 Dislike
歡迎
我想像唔到su會消失 我聽音樂唔鐘意人聲 佢係我第一個想聽嘅singer 但係su以後會唔會以個人名義solo真係好難講

仲有你係新粉可能唔知 喺BM宇宙神band係一班無名無姓嘅屍體 由此至終都冇介紹過佢哋真名 但係以前佢哋開台都會提吓bm
例如BOH講過全靠3姬係前線落力表演 佢哋先可以全力以赴
大村開台教結他有彈BM歌又讚啊su handle到惡夢係天才 又經常合照 同其他人合照都會加埋東神band
但喺某日開始神band就無再提過BM 好似俾人封口咁(剩翻BM生日時會用emoji出po)
我唔知佢哋之間發生咗咩事
我都唔知仲會唔會見到東神 而家就算喺日本都係用西神 會唔會係東神接受唔到咁多框框?
連桃子老豆都要守 我覺得太over
唔知呢條友乜水 阿su都好似累到乜咁唔想講嘢
表情好似講俾我抖吓得唔得呀 手上仲拎住個敷喉袋 阻住晒
呢場好似係上年nex fest第1日
第1次唱kingslayer走咗幾次音一路跳一路唱差啲換唔到氣咁 不過第3 4日唱到近乎完美
上年開太密好驚傷到把聲
https://www.instagram.com/reel/CzMVkpqq--T/

以前就開始用 一完場即用
完新加坡又去巴西 攰死
11月又美國…
佢地真係過勞死
呢兩年真係搵返晒疫情損失嘅錢 希希下年會正常啲
終於都去南美洲 仲有咩洲未去過 非洲?
上年平均每2日1場(主要集中4-10月) 好撚癲 咁遲早出事 疫情佢哋選舉封印又乜都唔做 而家捱騾仔咁 搞灣身體就真係玩完
非洲開show又幾型 幾岩style
其實都會阿su都開始唔baby啦 難接受但都要接受
睇過live無憾了 但想聽arkadia live
反而中意su成熟大個左既氣質
我就想聽no rain no rainbow live姐 可能等到解散個場show有掛
阿su好正你呢首我覺得易啲
其實唔關ba唔baby事 講樣su本來唔算baby 講age更無謂 angelababy咪又咁叫 轉型嘅話我覺得佢哋唔會 應該都係3人唱跳加神band直到解散

我只係諗假設阿su40歲時solo出道(唔敢想像如果解散後阿su神隱唔再做歌手 千其唔好
當阿su上電視介紹會唔會當BM/sumetal從來冇存在過 唔准提BM(我覺得佢哋會做得出)
變咗廿幾年空白期都幾搞笑

講咗咁多廢話其實重點都係想講而家BM太多框框 框住啊su有啲浪費 應該唔好局限喺BM
正路應該唔會散啦 咁搵到$ 如果佢真係單飛 我覺得好難
阿su細細個就有種英氣
16-20時期

最近
點會唔散啊?唔通跳到50咩? 散咗後唔通叫阿Su唔好做歌手咩?你點解會覺得難?
搵到$ 點會比你咁易散 起碼cap夠水先啦 阿su呢幾年賺左唔少啦
我女朋友好正
搵到錢係因為而家後生可以狂開concert 到佢哋40幾仲得咩 你都知佢哋live體能消耗唔係人咁品
冇MC唱完一首抖一陣就再唱 如果佢哋會變通都還好 但係由刪咗su solo bbm神band into等未必識得變通 老老柒柒阿su賺幾多冇人知 我哋唔知amuse食水有幾深 如果一年賺1億分唔到3千萬都唔抵
所以su應該趁仲後生30歲前唔好只係局限於BM最好多啲暴光率多啲人識
有啲主唱都1人2band好似Slipknot主唱
不過睇嚟合約綁得好死 中元鈴香永遠綁定sumetal
啱啱見到

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞