Babymetal 討論區(5)

435 回覆
5 Like 0 Dislike
靚過阿su
本身知babymetal不過少聽,近排係咁聽Ratata好鬼正
但係Su 16、7歲果陣好屈機
Collab首首都正 除左The end
我su最靚
呢家成熟左又另一種正
進化圖
我永遠不能忘記
原本生日post 就搵啲唔知n年前嘅相修一修就貼出嚟 呢一年連相都慳
https://x.com/babymetal_japan/status/1472582501973569538?s=61
kingslayer
Electric Callboy啲歌都好值得聽
Tekkno train
We got the moves

Fox fest 果陣氣氛不下於BabyMetal
就係咁有性格 生日出左鳩圖
個人最中意spaceman
we got the moves最有fest vibe
岩岩先入坑 隊野係咪換左Nico先開始紅?
非gay 但Nico真係好撚正
我都係ratatata先識呢隊野
究竟係有性格定固執我真係分唔到
你起碼p張阿su被冰封或瞓棺材相呀 樓梯?咁你唔好成日吹噓人設傳說lore 咁求其
已經唔俾佢哋以BM以外身份出現
唔俾佢哋獨立經營自己sns 又唔俾拍廣告之類
恍惚佢哋真係BM以外唔存在咁
剩底呢樣認真少少好唔好
4專慨念專輯吹到有劇情咁竟然一隻用真人拍嘅普通MV都冇
我已經唔記得最後一隻用佢哋自己歌拍嘅MV係幾時
究竟佢哋對傳說lore係認真定馬虎 我分唔到
成頭汗
大熱天時加呢種裝束 又唱又跳 真係辛苦錢嚟
BM可能係一種無形嘅束縛
https://x.com/amore_idz/status/1806700880546414881?s=61
反而我覺得得bm呢個唯一身份先係佢地咁多人中意同支持既原因

唔搞咁多音樂以外既野,純粹focus on自己音樂條路,甚至係一個特定既genre先令我覺得呢隊野charming既地方,冇隨波逐流做idol做開既野(eg ig開live,基本上出名既artist都會做,但bm印象中真係冇

當然個唔好處就係難想像3/40歲都繼續標榜cute metal, 未必sustainable, 但呢個係歌路上既變化,可以做多啲唔咁heavy metal, even再pop啲既歌,但佢地係純粹音樂人既image呢樣我覺得要keep
都很美
咁我又唔係要佢哋做嗰啲idol嘢
而係既然佢哋咁貫徹人設角色LORE 做多少少OK?嗰年moa都有舊相執一執 su得張樓梯相?
睇吓官方yt TOO一首正常嘅MV都冇(我想睇吓su佢哋真人點樣演繹啲歌嘅故事)
仲有現場畫面配Studio
有時我諗公司係咪用借口嚟束縛佢哋
su佢哋收入門路幾乎得演唱會 所以佢哋live密密麻麻
又有時會諗如果BM解散後佢哋會點 因為佢哋喺日本知名度非常低
會好似yui咁消失?抑或會單飛?如果單飛會點介紹一個3x歲嘅新人?前Babymetal主唱/成員?
所以BM真係好似一條無形鎖鏈?
唔敢想像佢地解散 但總會有呢一日既我覺得 唔解散都係停止活動果啲
到時睇last live 一定喊到仆街 希望唔好咁快到
まりり
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞