Babymetal 討論區(5)

435 回覆
5 Like 0 Dislike
Fox fest有分VIP同普通
應該其他巴打有
可以問下
我入過退返
我都退左 之前好似係Facebook搵到
Old fans應該都知吧
喺最初live show時咪有啲紙芝居講故仔嘅
佢哋出道嘅中二story 大約咁

日本音樂被流行偶像壟斷 媒體被操控 其他音樂被迫入絕路 於是狐神召喚3個少女反抗(遲啲得閒去睇翻)

呢個我自己推論
15年日本cool Japan見BM係海外紅咗就搵佢哋
至於點解我話say no?你諗吓你係政府你會唔會接手控制BM啲社交媒體 令佢高曝光狂宣傳/猛送佢哋上電視?反而越嚟越封閉?cool Japan 好快都收咗皮

我本身唔睇紅白 我都係睇網上啲日本仔講大約
首先金屬樂隊上紅白唱金屬?好似除咗xjapan就冇?紅白好似唔俾帶自己隊band仲要唔介紹樂隊成員 你知BM從來都唔會講神樂隊係邊個邊個 一定唔會為咗上紅白而改
主持人 加山雄三係教徒 可能咁樣破例俾BM上
當然唔會有證據 你咪當吹水囉
嗰時真係好夠葁 明diss班握手團

型撚到仆街仲要果陣佢地先13/4歲
有睇過 但印像唔深了
Amuse明明想捧metalverse 但係啲活動又咁疏…
希望唔好浪費Miko fox fest唱紅蓮華好正
Summer Sonic 高層爆過上海ss 用1億日圓邀BM 但係拒絕咗
講開呢隊野 其實好失敗 失敗中嘅失敗
佢哋所做嘅野無一唔令人聯想到想整BM2.0(lore 服裝 演唱風格)連營運模式都係一樣玩神秘 吸引唔到新fans 可惜連大部份BM fans 都無興趣
唔知班高層太有自信定點 以為捧到一個BM就可複製多個BM出嚟
如果吸到十份一bm fans 當佢贏

另外Miko 又係想複製另一個Su
聲係幾似 但係冇一種pierce your soul feel 對我冇感
佢係有潛力 佢又係追su追到入櫻學 希望a社唔好浪費人哋
唔好 我怕我忍唔住
Cls 究竟su仲收埋幾多野 有咩佢係做唔到(除咗踩單車綁鞋帶掂青蛙)
https://x.com/jaglemans/status/1804174156776272169?s=61
Avril Lavigne
collab不如?
快點
Leave it all behind 既 live 可惜要齊腳應該要等到BM 8月去泰國
https://x.com/Nong_Moa/status/1804163961652470013
馬來西亞都有場
Legend 43 電影預告
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞