點解因塞車而遲到係員工責任?

198 回覆
1740 Like 38 Dislike
屌你老母啲老屎忽on99

唔好話平日遲到

琴日打風,落波後要番工

1710落波,兩粒鐘番到就ok

我1900先番到

啲撚樣都眼超超咁撚樣

你早番係on9 咋

公司接受到咪無問題
北區返荃灣, 你老味除左長假期前後, 日日同一班巴士都唔撚同時間返到
利申:日日刻意遲到一個鐘, 但ot嘔突番俾佢
可能我自已有少少強逼症, 我真係會日日早半粒鐘返公司 (因為搭巴士) , 早左就食個早餐慢慢先開工

奴性

咁叫奴性

我都係咁 可以多少少時間做自己野或者預防突發野

呢啲個人習慣都奴性
我有理由相信佢係約人自己例遲嘅人

總之訓少30分鐘就係人哋錯
唔會諗下咩叫兩手準備
仲話提早出門口嘅人奴性無能力真係笑死人咩
我識得嘅大企業家,無一個唔會早到 從來唔見過會遲到

唔撚好意思呀!我打工仔黎咋!唔撚係大企業家呀
無論幾塞都唔洗證明又唔會扣錢,講個信字,卡都唔洗打,試過塞到遲左成粒鐘老細都冇理,最緊要塞個陣同佢講比佢知你塞緊車會遲
公司接受到咪無問題
北區返荃灣, 你老味除左長假期前後, 日日同一班巴士都唔撚同時間返到
利申:日日刻意遲到一個鐘, 但ot嘔突番俾佢

你北區番荃灣都唔算係好遠啫,起碼都仲係新界區,我北區番鰂魚涌
有個同事住屯門碼頭,真係痴撚線
睇公司嘅姐,我哋返8半實際9點至蒲頭
人工咪由佢扣囉
不過我會預鬆啲買早餐返去食,算唔算奴性重
屌今日過海遲左成粒鐘
可能我自已有少少強逼症, 我真係會日日早半粒鐘返公司 (因為搭巴士) , 早左就食個早餐慢慢先開工

奴性

咁叫奴性

我都唔明點解咁都叫奴性

責任感叫奴性小學雞真係。。。
老實講 真係睇你有幾密
如果一個星期坐底塞一兩次
就真係自己問題

利申 之前坐巴士 塞車塞到頂唔順
轉左搭鐵 而家返工時間好穩定 係衰冇得坐
其實大型塞車、死地鐵遲到真係唔應該怪
只係如果人地同區次次遇到相同事情都無遲
對兩個同事印象點都有分別

呢d 亦都係香港返工on9 既地方
評論一個人既能力唔係睇佢做唔做倒野
係睇佢係公司坐幾耐
日日就有班人係公司坐足成日hea,根本無效率可言

咁未睇下你幾重要幾做得野幾打得囉 如果真係咁重要咁做得野都唔敢出聲話你遲啦
最怕係d自以為自己好重要好做得野果d咋
好撚有道理,正評
其實大型塞車、死地鐵遲到真係唔應該怪
只係如果人地同區次次遇到相同事情都無遲
對兩個同事印象點都有分別

呢d 亦都係香港返工on9 既地方
評論一個人既能力唔係睇佢做唔做倒野
係睇佢係公司坐幾耐
日日就有班人係公司坐足成日hea,根本無效率可言

咁未睇下你幾重要幾做得野幾打得囉 如果真係咁重要咁做得野都唔敢出聲話你遲啦
最怕係d自以為自己好重要好做得野果d咋

巴打100% agger
講真我真係遇過唔少呢啲人
要求加人工,我叫佢哋點解要加比你
佢哋都會話 我準時返工,做得晒分內啲嘢
大佬你咁點解加比你? 你份人工就係包咗你份內嘅嘢
你做得晒係你本份。

公司真係做得嘢幫到手嘅同事
從來佢哋未叫加人工我已經加俾佢哋留佢哋,比incentive佢哋做嘢
有一個後生仔,入黎做咗5年,每年升一級,而家人工亦比佢入嚟時高咗
7倍有多。

你係真係對公司發展有幫助嘅,你唔出聲都有人會睇到
啲日日扮工話點解公司唔睇你嘅,咪諗下點解人哋有你無囉
早一班車係附近食埋早餐先返

其實我覺得唔過份既咁做
以前中小學都係咁on9 遲到點解唔早d出門口?你都痴撚線 我撚知班車會遲呀屌你老母

奴性

咁叫奴性

呢啲個人習慣都奴性
我有理由相信佢係約人自己例遲嘅人

總之訓少30分鐘就係人哋錯
唔會諗下咩叫兩手準備
仲話提早出門口嘅人奴性無能力真係笑死人咩
我識得嘅大企業家,無一個唔會早到 從來唔見過會遲到

唔撚好意思呀!我打工仔黎咋!唔撚係大企業家呀

大企業家 連登仔幫老細諗埋

講真 你唔幫老細諗埋 你咪永遠做底層打工仔囉
到時唔好怨話個社會恰鳩你

仲咁大聲理直氣壯講出黎

奴性

咁叫奴性

我都唔明點解咁都叫奴性

如果你有重要野做自己預早咪唔係奴性 返工返到咁都唔覺得係奴性咪證明你真係奴隸dna
間中一次半次應該可接受, 不過有D 老闆咁啱M到就屌你鑊甘
正評咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞