點解因塞車而遲到係員工責任?

198 回覆
1740 Like 38 Dislike
無話老闆一定錯,當你去到一間茶記/銀行同你講點解成粒鐘都未有得食/排到你。你一樣屌點解啲Staff 唔早半粒鐘出門口
無話老闆一定錯,當你去到一間茶記/銀行同你講點解成粒鐘都未有得食/排到你。你一樣屌點解啲Staff 唔早半粒鐘出門口

你睇番自己留言知唔知自己嗡緊乜
原來咁多人提早返工
原來咁多人提早返工

後生唔搏等幾時

你睇番自己留言知唔知自己嗡緊乜

佢痴撚左線呀
可能我自已有少少強逼症, 我真係會日日早半粒鐘返公司 (因為搭巴士) , 早左就食個早餐慢慢先開工

點_解係強逼症 係老細強逼你乍麻
可能我自已有少少強逼症, 我真係會日日早半粒鐘返公司 (因為搭巴士) , 早左就食個早餐慢慢先開工

奴性

咁叫奴性

我都係咁 可以多少少時間做自己野或者預防突發野

呢啲個人習慣都奴性
我有理由相信佢係約人自己例遲嘅人
人地點知你塞車定唔知醒
東廊幾乎日日塞 dklm
但公司遲到唔理
距離遠加搭巴士,冇得就,一係就早半個鐘返到一係就遲到唯有揀前者
不過就係因為咁所以塞車都唔會遲到

奴性

咁叫奴性

日日早45-60分鐘到公司樓下
食早餐搭正先上office
大把人都咁做
我覺得準時收到工就要預埋塞車時間準時返工
利申:從來無準時收到過工
以前會早成個鐘到公司付近食早餐,食到遲到先返公司
過紅隧真係好撚慘,但班老屎忽又唔撚柒知
你唔準時就係你錯

公司有彈性上班時間, 早返早收
所以我通常都早半個鐘返工
好彩你唔係起日資公司返工, 塞車遲到? 等比老闆屌到你反肚
我一般提早五至十分鐘到公司,係食左早餐
成個邏輯係有問題

乜野叫唔預早D?

即係我實知一陣會塞車同塞幾耐

講親叫人預早D果D都係閪人黎
最撚憎係有批人自己鐘意預早,就問我點解唔預早d 輕鬆d,要日日搞到咁「忟」
唔撚係人人都鐘意係公司hea,我早到返到去完全唔覺得自己有hea,係公司既每一秒都係壓力
好彩你唔係起日資公司返工, 塞車遲到? 等比老闆屌到你反肚

日資係會屌你準時返工, 即係返9點, 你8點5X返去都會屌
話應該再早D返去準備開工, 例如8點半
之前公司如果有塞車新聞證明可以當無事發生

唔係塞得超勁果d都唔會上新聞啦

fb有塞車消息既page可以follow

電台都多,有backup你上網揾

奴性

咁叫奴性

呢啲個人習慣都奴性
我有理由相信佢係約人自己例遲嘅人

總之訓少30分鐘就係人哋錯
唔會諗下咩叫兩手準備
仲話提早出門口嘅人奴性無能力真係笑死人咩
我識得嘅大企業家,無一個唔會早到 從來唔見過會遲到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞