油渣車行$0.4-$0.5 ,汽油行$1.5 -$2,hybrid 行$0.8-$1

241 回覆
1 Like 6 Dislike
咁你係邊部?
順便好奇問下
假日如果停車場full左要排隊
但其實tesla supercharge 有位
咁係咪都一樣要排?定可以叫阿姐開路入?(e.g. 元朗Yoho)
倉油6個幾升
不停踩先7l/100km
倉油早幾年最癲可以計都1毫幾一公里
我咪用緊倉油價計,但5L/100公里,我就有啲存疑多啲
我都知早幾年平過買水,但5L/100公里喎
官方個啲熄冷氣,長期1000轉,定速大直路都係講緊4.3-4.6,佢部車唔車人唔開冷氣架,100%高速但唔快?我就信佢5L/100公里 囉
唔踩做到有咩出奇
官方啲假數據
都係講緊4.3-4.6
你部車唔踩
點對點
唔開冷氣
唔車人?
1L 20km
如果9成公路應該得既
假如每日都係元朗去大埔返工
你唔信咪叫佢影錶板
我就唔多信佢5L /100啦
最好係佢一出門口就高速,全程唔踩唔開冷氣,無燈位
唔入市區
個人都閃左啦
未揸過又要質疑人地吹水
320D 打爆一缸行8XX 好正常
開 ECO MODE 多 Highway 9XX 都仲得
邊有油渣會去油站入,10架都冇一架
官方4.3L喎,打返個折價5L真係唔奇
你320 57L 油缸行8xx叫多?
5L 100公里,你要行 1140 一缸油呀,聰明仔
官方數據咪唔車人唔開冷氣大直路唔洗停同起步係咁跑圈,你正常人開冷氣,車人點會有呢條數
油錢平我唔質疑,但柴油行到5L 我先質疑
咪講埋打個折囉

你係唔信都無計
唔覺得有囉
所謂最有駕駛感果架應該係Taycan?唔夠一年換返油車
我果部stage 1, 行緊6-7L, 視乎果缸係就住踩定怒踩
我喺地盤識得一個揸開柴油寶馬嘅工友
佢話佢唔會去油站入油 去入倉油三四舊水搞掂
同你講嘅一樣 7L 100km 大概
超級抵
125cc 電單車 $0.5-0.6/km
本身一星期揸一兩次
都無太大感覺

Noah hybrid 過去7000公里油耗

Noah hybrid 過去7000公里油耗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞