Samsung Galaxy 討論區 (294) 等待摺機

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
想問下轉會
來緊部zfold 6比起s24u優勢
係唔係得mons大
其他電量 相機 耐用度 用料
係唔係都係24u好?
摺機 根本未成熟
太多小毛病

穩定啲 S24u算啦
S24 Ultra 完勝,買摺機最忌買 Samsung,一係買 OPPO 或者 vivo,點都輪唔到 Samsung
咁大獲
我睇網上話好易壞
又摺痕又一年內壞mon
唔知真定假
穩定,影相,耐用,一定24u
好 咁順便問下呢排出s24u邊度比較抵
利伸:唔係學生 同埋冇渣打卡
因為個個月都真係唔同,去格價同格下有冇d咩禮品送
-samsung教育店
-電訊商
呢d,要自己搵搵
好 thanks
不過係唔係最好睇埋佢
7月個發佈會睇下有咩伏先
睇你急唔急住換
不過fold個相機應該都係差
純粹我覺得 Z Fold 系列嘅規格唔值,玩咗三代都仲係嗰三粒垃圾鏡頭,人哋都唔會好似你 Samsung 咁保守,肯開始堆鏡頭,質素都仲幾好。你 Samsung 粒細底 3x 長焦,唔好笑死人啦,影演唱會又影唔到,唔夠人打。唔係你個 One UI 好用,同埋 X100 Ultra / Find X7 Ultra 唔出國際版,一早換走咗啦
係從來冇好過
人哋咁薄都塞到粒 1/2 吋長焦,你睇下 Z Fold6 部垃圾做緊乜
其實啲大陸機好唔好用 耐唔耐用
重來未用過大陸機
唔算急 用緊13 pro max
但iPhone感覺接近冇新野同優勢 想轉會了
我未用過,唔可以亂答你
耐唔耐用我都係會代代換,所以耐用唔會係我考慮買唔買嗰部機嘅因素,一定係鏡頭規格行先
直版機應該無咩問題 係睇你慣唔慣個OS
但係摺機就難講
Honor部摺機好似比較多人塊mon漏液
鏡頭同屏幕 而家最好係唔係Samsung?
你講直板機定摺機
我唔會覺得而家最好係 Samsung,both
直同摺分別係邊款
鏡頭未必
係水上樂園,唔係真海洋公園
應該兩樣唔同野嚟
螢幕都可能未必,成日都加微稜鏡搞到側睇偏藍
鏡頭係vivo?
Galaxy Ring有冇流出
如果真係一年內壞mon,咁數數下我部fold5可能得返30幾日既壽命好好珍惜下佢先

其實好多人都係samsung壞mon就衝出黎講,iphone壞mon就靜靜地搵天才吧,電子野乜都有機會啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞