Samsung Galaxy 討論區 (294) 等待摺機

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
整爛咗個sim tray有冇得上維修部配返
訓教待機
舊電都無左10% 點搞
同埋快插係咪好傷電
淘返個算啦
有冇人用過佢個即時翻譯,好唔好用
係唔係可以真係做到雞同鴨講
watch7同buds pro3嘅外形apple化令我覺得好失望
咁耐以嚟除咗圈圖搜尋外,其他所謂AI 功能對我嚟講都無乜發揮
邊到睇到buds pro 3
我到依家都覺得啲廠所謂嘅「AI」功能只係一啲好平常嘅新功能
不過拎「AI」嚟包裝聽落好似劃時代+值錢啲咁
好認同
A52s尋日試下wipe cache partition,瞓覺時耗電叫好番D,1%一粒鐘,不過未番到"正常"level,以前應該係一半到
咁駛鬼買佢咩,我用A52就咁下載google app都可以圈圖搜尋
個即圈即搜都唔係咩新技術啦
咪即係google lens捷徑咁解
仲要唔比search人廢左9成
無新意,等收皮
How much
所以有無呢啲function 唔係我買唔買機嘅原因
以前用GOOGLE圖片搜尋可以search人, 睇下係唔係用假相/搵邊個人之類
而家真係廢撚左
係日本試過用,反應好快唔駛企定定等google load,對方答返我既答案係我想問既野,咁應該叫做ok?
用緊24U,係連登留完言keyboard 唔識自己收返,點算?
執字寫email都幾有用,簡單draft完唔check grammar 再揀返professional
同個法國佬對話試過係ok,但我覺得有改善空間
1. 應該有得set 好似google assistant咁自動聽雙方講嘢,而唔係要press mic再講

2. 法文default 語速太快,rap級別

3.如果可以選擇翻譯engine(線上)會更好
其實grammarly之前oneui5嘅sboard已經有呢個功能
The Samsung Galaxy Z Fold6/ Flip6 Will be available to Pre-reserve starting June 25 at 7 PM EST.

The customers who Reserve will get $50 off on purchase when they pre-order.

Pre-order from July 10

Via: @TechKard
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞