[親子樂]無職轉生~到了異世界就拿出真本事~第二季下半 (4)

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
但條龍自己破解左 自己咬自己D頭 整返個傷口出黎再生
佢呢個就同啲怪獸家長一樣過度保護,其實係自卑嘅表現
咁我覺得又未至於 只係可能大家都知佢會瓜
所以睇個op特別多聯想
條龍有一下係咬甩自己燒傷左既部分
然後個頭又可以再生 所以冇用
保羅未必死 但Roxy死撚硬
無rudy佢地破唔到個陣傳去條龍到
如果要好理性咁講 剩低兩個頭果時係咪可以控住黎打
襯佢咬自己個傷口果時先去斬佢個頭係咪可以回下氣
王子1個人單挑都得
王子擋唔到龍息
應該唔洗

最後一兩頁了
再斬落d先燒
其實都唔只呢個Post
就算外面所有動漫Group啲人都係老鳳劇透哂
大把On9仔陰啲陰啲間接講一兩個Keyword就當自己冇劇透咁
根本避都避唔到
其實依度算好
YouTube,直播彈幕,各類group,論壇等
基本上冇人理
reddit有人管理都好嘅
下集唔知會唔會補充吓保羅心境
兩邊視角一齊睇哂先至係最心up
無職好睇既地方係主角會有失誤,會有難處,唔會下下都選擇正確迎來Good Ending ,令到觀眾更加容易代入角色既感情。相反依家好多都走主角光環或者龍傲天,主角決定全部都係完美,每次突發野發生就係主角冷靜解決 再加 d 老土既扮型showoff時刻咁。
無職有 D 似 以前90年代既動畫風格,都係描述主角有血有淚慢慢成長既故事,而且結局總會帶D 遺撼並唔會完美 (e.g 男兒當入樽 嬴最強山王但輸聯賽 , 棋靈王主角最後惜敗韓國選手,鋼練哥哥同細佬分隔2個世界,幽遊白書比路人甲老豆FD 嬴左冠軍咁) 故事內容夠平凡有得有失 所以無職先咁好睇。

再者以前既動漫好少會寫死重要角色,肯做到既都係D 有名大作。但到今次今日好多動畫都鍾意寫死重要角色黎引話題性。鋪排鋪得好寫得好就令人感動落淚,例如海賊王艾斯救路飛咁,唔好既就好似五條悟,為死而死既就更加令觀眾反感。 而今集保羅既死完全係直擊我腦髓 加上本人都有類似既經歷,睇完搞到心up左好耐anyway 祝天下爸爸 父親節快樂
王子好似野獸巨人咁丟石仔條龍都變左肉醬
之前係facebook比人用留言打"保/羅"劇透左,跟住今日睇之前仲比youtube某啲動漫channel嘅新片封面劇透保羅個shot...預先知道個劇情個feel真係差好多,不過呢集仍然係好高質

呢個世界真係好危險 諗起嗰班人打左個劇透留言,喺度陰陰嘴笑個樣就覺得好可悲
youtube劇透果d真係賤種黎
佢地唔知自己好撚乞人憎?
保羅會死,因為反覆攻略迷宮
作者有講
樓主失蹤咗?開新post啦
佢聽到原因係自己之後
應該都精神崩潰到回過神就坐喺張臺前面

正因件事觸發到佢心理陰影
佢冇能力冷靜思考
咪套左自己經歷落去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞