[親子樂]無職轉生~到了異世界就拿出真本事~第二季下半 (4)

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
保羅真係好撚型

隔籬嗰條好似易搞好多
當魯迪食完幾啖砂糖後有轉折點
你就知作者準備咗成桶屎俾佢了
成季預算真係用哂係今集
預知眼對Rudy 都冇咩用

最有用嗰次都係第一季打紅毛嘅時候
作為動畫黨,好想屌7 係呢個POST劇透過既仆街...如果冇被劇透,今集個驚訝程度會更加強烈..
但就算被劇透,個感受都係好深...開頭以為係第1次見到老婆個陣發狂搞到累死自己,原來唔係,係為左救個仔而死
今集真係神級...打鬥流暢好有FEEL,老豆死個下氣氛就一流..
我覺得打鬥流暢可以靠燒錢而做得好,但氣氛呢D野,唔係靠燒錢就做到,真係要靠製作者既功力...每一個鏡頭,角度,次序.聲優,效果等等各種因素,都好可能影響個氣氛..
嗰口啲血流返落對眼度
得校園係真係唔洗食屎
完左呢集終於可以講
拎保羅同5條5比真係侮辱
5條5只係小丑
保羅係真男人
希望大家得閒聽埋廣播劇part2
動畫呢場加戲又係神來之筆
其實撤退搵多啲人幫拖先打會唔會好啲
起碼搵多個夠實力斬到龍頭嘅攻擊點同埋搵多隻坦呀
動畫視角:
之前魯迪俾龍神隊穿心口嗰陣
人神咪話睇唔到龍神啲野 唔知佢會遇到魯迪
佢睇唔到龍神庇護嘅七星
咪唔知魯迪可以用轉移魔法陣咁快就去到
咁佢啲預言自然係廢嘅 唔會準
急住救人嘛,搵左十年,見倒仲唔衝過去搏命
明明只係差少少
即使一早知劇情都好沉重
仲要失去咁多救番個老母番黎係失智
雖然知會死
但係睇完呢集真係幾難受
保羅個交集真係相對多啲
from 巴哈 既解釋
首先九頭龍是巨大的生物,魯迪則因為要相當近距離燒頭所以相當接近九頭龍。
那麼自然九頭龍整個身體超出魯迪視野範圍。
預知眼是預測視野範圍內的動向,相反則是預測不到視野範圍以外的動向。
九頭龍一直只用有頭的部位攻擊。
魯迪確實有把注意力放在九個頭上,相反對己經斬下的頭放鬆了警惕。
但最後九頭龍改變了動作,在魯迪視野範圍以外以斬下的頭進行攻擊。
因此魯迪只看到九頭龍身體的動作,還未理解當中的意義時攻擊己經來到了。

即係從佢咁既動作 佢係咪無放鬆心態 無老豆救 點都係睇唔到死撚硬
記住佢宜家只係一個法師 肉體強度同普通人差唔多
預知眼 睇到一秒 知道畫面黑哂 點車都中身體就算知道都反應唔切

基本上就係呆等1秒過 等死 只係今日係父親節
唉,緩解一下氣氛
第二季啱啱開始嘅時候 魯迪幫自己啲muscle改名
右手叫hulk 左手邊嗰隻就係海格力斯
保羅會第一個打死提出依個意見嘅人
老豆唔會肯
一定屌鳩魯迪仲出咩去
直接入去救
真男人
不過個句真係幾絕吓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞