[親子樂]無職轉生~到了異世界就拿出真本事~第二季下半 (4)

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
成日有事冇事就鬧9個仔,今次算做返場好戲啦
衰仔rudy
算唔算關鍵劇透?如果唔係好緊要嘅話可唔可以講少少
老豆老母都無當 而家老豆死咗老母懵咗 唔知佢會唔會後悔
估唔到連句遺言都冇
入劇透post問
仲以為會死得轟烈啲,至少會留個遺言
不過噉寫死佢算係提返我哋保羅都只係個普通人類,可以話死就死
對上一次有差唔多感覺係巨人捉女巨人作戰
兵長team團滅
兵長逐個隊友搵返條屍
同最後掉低自己條女條屍幫馬車減重嗰下
仲比堆個ED佢,仲要父親節
gg
明明我不是保羅的孩子,但保羅卻確實是我的父親
睇完心情有啲沉重
呢個故事既教訓係,
大家唔會記得你做岩10 件事,
只會記得你做錯一件事
劇場版級作畫 打鬥畫面夠緊張
btw呢集小說黨睇完都好sad
咁公道講句
佢轉生過嚟時個歲數都大過保羅同塞妮絲
之後又咁多年冇見
係有啲尷尬
我覺得可以pin
唔好比動畫誤解
好似下集就知
困左太耐幼兒化咗
唔係話死咗冇幾耐都救得返生?
睇小說唔知保羅死況係咁
我以為係類似五條悟咁上下分開
今集睇動畫見到個畫面都呆左
我係魯迪見到自己老豆為左救自己死得咁慘真係會崩潰
屌啦星 返到城 以為只係講魯迪失魂
呢刻先播返燒遺體個段 仲要動畫用手執骨
我想講 淨係呢part 動畫組 已經唔止還原
(當然 可能小說係超詳盡比如上面講魯迪點解企左係度)
而算超哂班完成今集

佢都可能預左 有唔少人係睇左劇透 又或者預告估到官方劇透
佢放執骨呢個動作 我覺得個意境出哂黎 個種突 突然認知唔到親人過左身既感覺 但係一摸舊骨會化灰

對上一次喊到隻狗 都係無職 第1季 魔大陸返黎 魯迪攬住爸爸個集
今次雖然淚水係少左 但都忍唔住
制作組藍毛派擋大果時加筆偷攬左下
7歲到17歲期間老豆老母加埋相處都冇幾日
我睇佢反應都有少少估到,thanks巴打
果下攬攬好Cute
代入返去保羅既視角,佢既轉移事件後既人生其實都好辛苦。又帶住個女,又要背負幫人搵家人既責任,眼見啲人一個個搵返,偏偏就係自己個女人搵唔返。所以當見到老婆果刻,就發晒顛咁….

最後果一個笑容,感覺上既係見到自己個仔無事而放心,亦都有種任務完成,解脫既感覺…
pin this
未見過嘅招+魯迪唔係main近戰 唔怪得佢雷
同埋唔係魯迪諗到可以燒傷口同靠佢用水硬頂噴火根本打唔贏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞