名廠鏡片代理試壓,禁止深圳眼鏡鋪向港人宣傳平靚正鏡片!

451 回覆
29 Like 163 Dislike
到有老花就明白平貴鏡片分別係邊
老花其實係放大鏡
淘寶100蚊買到香港1000蚊質素 雖然間間品質都唔一樣
有冇人真係返去配過價錢會差幾多?
zeiss 好多廣州製 zeiss 大陸職員一年免費配有5000蚊credit
我才疏學淺, 點知道香港舖頭俾A grade貨你而唔係B grade?
其實驗度數有咩技能?(真心唔識)
平均一年去3度地方驗眼(理大、養和、眼鏡鋪)多數都係機同睇字。只係近視,咁有咩特殊野要做?其實機驗完準確度有幾多?
普通人唔會分到
但一分錢一分貨平到離譜嘅,一定有問題
所以一定要留港消費
由眼鏡舖係深圳拎貨
再香港貴幾倍價錢賣
貴咁多,個心都定D
老花又近視又散光咪要配漸進鏡囉
咁貴賣都可以俾b grade你反正都係真嘢

商譽嘅嘢唔關大陸定香港事
外國勢力試圖分化中國不同地區,製造民族矛盾,從而從而從而!

直接去專家店 wechat 查
日本係普通slaes幫你驗 10個9個都尻驗佢地冇視光師呢樣野差唔多就算你穩陣香港驗完去日本配喇 但要小心佢地可以好多野都做錯
睇你要求(離嘅距離用途 配嘅度數都有分別)我近視600但配550因為你配足睇望好清睇近會好辛苦 所以我有多副來睇戲 遠野 有d主要睇電腦 電話 又會唔同
柒撚到
深圳的確係有正版蔡司,而正版都真係平過hk好多。係過份到佢可以平過hk來貨價。
但你去果間,係唔係真係俾蔡司你,
驗眼準唔準,有冇俾假野你,就好難講

做得好嘅,老翻嘅,唔啱度數嘅,全部都見過。
當然配得準嘅都有

得閒都有客會話「我不如返大陸配好過!」
果d通常都會由佢走,who fucking care

利申:做眼鏡鋪
sealy
香港冇量 冇計 蔡司係香港某d高級科學儀器 都係大陸派人黎整香港師傅都退曬休
咁張card點樣睇到係 A定B grade? 香港配過幾次蔡司鏡片都從來冇人講過佢哋用嘅A定B grade.
唔一定去深圳,去廣州都買到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞