名廠鏡片代理試壓,禁止深圳眼鏡鋪向港人宣傳平靚正鏡片!

451 回覆
29 Like 163 Dislike
呢d鋪頭都照價打3折
可以去We7蔡司到搵鋪頭
問過 有問題佢地都係送番蔡司搞
應該係香港代理向品牌施壓
有時都會懷疑到底Zeiss Hoya有幾好
專業儀器必要就冇得好講 但人戴嘅話到底駛唔駛去到半皮嘢齋鏡 唔理XG/大陸到底Zeiss Hoya食水有幾深?
岩度數緊要過用乜鏡,我副求其玻璃鏡岩度數都無問題。
蔡司同價仲易花,仲快乜coating
呃,我有移民美國多年嘅家人近日回港探親就特登走上去配眼鏡。平靚正快。
以前配過香港細鋪
配散光鏡都配到個軸位錯晒

條撚樣仲話咩開頭戴唔慣
之後去左poly 驗先知條眼鏡佬配錯
究竟咩公司咁大膽,竟然做埋呢啲咁令人諗起嘅事
遠東公司管唔到 中國公司 中國眼鏡舖 唔宣傳你班香港佬自己走上黎配眼鏡
如果全視線嘅話都幾明顯同其他牌子有分別
變色速度/顏色深淺/透明度都有分別
值唔值得因為咁樣俾錢就睇人啦
睇氣球機可以極唔準
試過唔夠訓去驗變咗+300度
對眼唔識放鬆都會好影響結果
好多老友記用醫療卷配眼鏡比人劏到一頸血,到真係有病果陣唔捨得睇私家,班眼鏡佬真係唔抵幫
去配單車風鏡多
本身唔知道 原來大陸平過香港

而家準備返上去配眼鏡先

其實大陸應該反客反主
我做生產商 而家唔賣俾你地香港代理
等d客直接黎大陸買 等理濕鳩代理食屎

用返依幅月經圖
香港係配臻鋭level only,咁兩折下你覺得係香港平定大陸平?
依個亦都解釋咗點解大陸中產係反轉落嚟香港配
其實不嬲都係咁
低階就大陸平

高階小小都係香港平啲, 大陸本身有增值稅
當香港水魚
takeover 成個學系?
人哋學驗度數淨係學一個sem㗎咋
咁你諗吓驗度數技術上有咩困難呢
你配乜鏡都要岩度數啦,唔通你真係覺得一萬幾千既鏡同一百幾十既冇分別啦,即係如果坐飛機,你要求係到只達目的地,咁坐經濟同頭等對於你係冇分別既,真係唔需要買頭等機票
但蔡司真係清啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞