名廠鏡片代理試壓,禁止深圳眼鏡鋪向港人宣傳平靚正鏡片!

451 回覆
29 Like 163 Dislike
香港hoya個d鏡片已經冇大陸做?同眼鏡鋪應該係直接同廠落單?
尖沙咀有間賣水貨平,但床既尺寸要留意返us queen size同香港queen size有d差別
蔡司個防偽你係一定會知道係真定假
鏡片有雷射
個包裝有qr code上網check真假
配咗蔡司鏡
真係超清❤️❤️
我就係見過有客塊鏡有2個鐳射mark..
日本配日本做
配嘅地方近邊間廠咪邊度做
理論上你係可以check嘅,我最多只係睇個客手上果副眼鏡,佢唔會有鏡袋俾我
有人話怕上面個啲鋪頭度數做得唔準 啲鏡片又唔好etc...
其實香港都可以度數做得唔準
個陣個眼出現問題,做咗2副都唔好
最後去盲人會check度數先準 好彩香港間眼鏡舖可以重做

完全正確,sell得個客用蔡司,現實d講心入面都預咗張單唔會太平,盡量推貴佢,一般得幾類人:

1.你sell到個客好聽你講,到時你up乜佢聽乜,只要唔爆budget就得
2.個客用開,有自己諗法,你唔洗點講,佢自己係到篤手指,最多只問幾句,輕鬆買賣唔洗煩。
3.大陸人,或者上咗年紀阿叔都唔少。衝入黎第一句話要蔡司,然後你拎份餐牌俾佢一睇,但佢發現有好多項,問你有乜分別。佢問得呢句即係佢已經認要請教你,然後變返你講乜佢聽乜

btw邊種都好,sales心態梗係你避重就輕,盡量講好嘅一面俾你聽,缺點就唔多講啦
G持,香港就係需要Ching呢種水魚
香港買果d都係send 上去整
鎮江果邊大撚把外國正廠代理平撚到笑
你估香港嗰啲唔係咩死傻西
賣貴你成倍照俾屎你食,吹咩
咪係,癲到
又係你條死傻閪
根本就抵死,平時香港代理好Q 串咀
4sale我張Simmons都係果間買,正價要2萬幾真係唔捨得
同問
要cut床 我就不了
跟住我繼續搵水魚入嚟配眼鏡
是但俾佢8折佢即出晒水
轉頭我打去深圳落單2折拎貨
又賺個fat fat

有心水清嘅客會話「我不如返大陸配好過!」
果d通常都會由佢走,who fucking care

利申:做眼鏡鋪
蔡司就唔會打8折架啦,俾廠放蛇捉cut户口。
都唔會返大陸拎,因為張卡有寫鋪名,個客買咪買唔買咪由佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞