名廠鏡片代理試壓,禁止深圳眼鏡鋪向港人宣傳平靚正鏡片!

451 回覆
29 Like 163 Dislike
係囉, 香港個市場咁細, 大陸大咁多, 邊個得閒理你?
咦但你又話香港向返大陸施壓
你班連登社會垃圾個邏輯真係頂癮
你講緊乜野?
近既就:
1.羅湖商業城
2. 東門萬業中威眼鏡城 地鐵1、3號線老街站D出口
想再平啲就:
3. 橫崗眼鏡城 地鐵3號線龍崗線橫崗站步行20分鐘
3. 嘉寶眼鏡城 地鐵3號線龍崗線橫崗站C、D出口
4. 王潮眼鏡城 地鐵3號線龍崗線塘坑站

https://www.weekendhk.com/travel/%e6%b7%b1%e5%9c%b3%e7%9c%bc%e9%8f%a1%e5%9f%8e-%e6%b7%b1%e5%9c%b3%e5%a5%bd%e5%8e%bb%e8%99%95-%e5%a4%a7%e7%81%a3%e5%8d%80%e5%a5%bd%e5%8e%bb%e8%99%95-js02-1801909/2/
你條傻鳩平時食開咩山珍海味咁撚巴閉呀屌你老母
講嚟比大家開下眼界
連鎖店喎.
呢啲入面全部山寨舖頭仔嚟
之前朋友配完. 去咗食飯. 食食下, 發現個肶有裂痕.
間眼鏡舖幫佢用辣雞辣返佢
見幾嚿水就算9數
仲有好多連登班乞衣唔識嘅視光師專業
香港全部都要受幾年大學訓練, 大陸就...
不過反正班乞衣對自己生活都無乜要求, 地溝油都照食, 壞眼呢啲濕濕碎啦
依家兒登越嚟越好笑
窮酸乞衣反而特別自豪
得啦威啦, 食多啲地溝油
然後香港買要等幾日(等大陸運落嚟)
大陸有得即刻拎走
其實喺日本.
你配乜眼鏡. 都係俾NIKON, HOYA, 東海 你.
係香港先咁仆街. 要HOYA 要加錢...唔係加2-3嚿. 係+7-8嚿up
近10年既眼鏡都係日本配
有時唔夠時間攞. 配完4-5個月先至再返去拎
大陸都唔係全部即刻有
啲深度數, 多功能鏡片...都要等幾日...
深圳間舖頭仔講到明. 係呀. 等廣州寄過嚟呀
不過間舖幫你用順豐寄埋去香港
利申: 陪個FD 去配過
配普通近視遠視既可能真係分別唔大,岩度數就ok,coating新舊唔會差太遠,當去到特制功能鏡片,當你帶過後真係差好撚遠,我個fd之前介紹我帶功能眼鏡持我仲小佢話咪又係玻璃一塊,但真係帶左之後感覺係舒服好多
香港都係留番俾專才消費吧
以前講平既嘥屎係Hoya代工黎
Zeiss 都有分a grade 同 b grade 貨
Hoya同Essilor係大陸都有一樣有廠
依家問你條柒頭平時食咩呀
答啦屌你老母臭閪
淨係識講地溝油
你隔離po嗰啲天使綜合症嚟㗎?
Hoya 喺廣東有廠
2024啦, 仲以為所有嘢都仲係 MIC ?

貿易戰開始好多牌子都搬咗廠。 唔係無曬MIC ,不過係佔比上少咗好多。

而家好多轉咗喺 泰、緬、越嘅廠出
咁Hoya香港都有廠
咪話你威威豬囉社會垃圾
食咩關你撚事? 唔係食你食開啲地溝油垃圾咪得
隔咩籬post, 無你啲社會垃圾咁得閒日日坐喺屋企等老母餵飯然後上連登指點天下
名不知名牌子鏡片算是假野嗎
有集運禁條毛笑死
有一隻眼鏡狗俾負皮
其實香港收得貴唔怪你
重點係度數深會貴過度數淺幾倍
點解人地其他地方深淺差唔多價錢
但hoya 個d 都係最入門嘅等級?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞