返office 大肚腩既你

172 回覆
10 Like 48 Dislike
其實唔會,我冇食早餐好耐,未死得
其實人一日食兩餐都足夠,睇你揀食邊兩餐
戒糖(特別唔飲廢水)+戒酒+戒宵夜+戒零食先唔
戒糖(特別唔飲廢水)+戒酒+戒宵夜+戒零食先啦
我踢左幾年波一樣大肚腩就明白食野戒口較重要
返office 工 最近兩個月靠168減左10磅
一餐都夠啦 on9
係 一日一餐keep 左2年,成個人狀態好左好多
晚餐唔食飯 同一道理?
試過168,試過唔食早餐,一開始會減到啲但唔持久好快會反彈
其實最有效都係keep住跑步或者做運動習慣,差在你有冇恆心唔放棄
擦制飲食一排加運動減左10k

本身由6x食到7x Kg
大肚腩好易keep啫
係呀

但只靠食少一餐來減的話,減到一個位會停(aka平台),因為身體會減低代謝來適應少咗的能量供應。所以最好都係慢慢加入運動,先長keep長有,又唔會餓得辛苦有興趣的話可以Google下keyword: TDEE, BMR,了解吓兩者的關係同應用~

另外就係有人會減碳水(飯麵etc)一開頭都會減得好快。除咗真係食少咗卡路里之外,減碳水化合物會令身體儲少咗水,咁就會快速落幾kg~ 不過身體都係好快會適應,唔會一直落磅

減肥方法有好多種,其實原理都係差唔多,只係想落磅真係好易但點樣減得嚟保持身體健康,有力應付生活,唔會減得太痛苦,唔會一食返嘢就反彈,就需要少少技巧同堅持
你弱智唔識字?on9
對於你依種日撚日坐定定嘅垃圾咪夠囉

onlun9
唔等人換水
飲哂就自己換
反應大到
你要做嘅係比較
佢唔食乾炒牛河都要食500-700卡一餐
我當佢真係咁on9日日食牛河 每日多500卡 一星期都係多3500 真係跑50km可以消到

問題係佢跑到50km嘅時候唔會日日去食牛河
可以隨心食原型食物 當然最好低糖 咁一定瘦到
1日10K點練出黎
消你老母,盲撚
睇清楚上邊寫咩啦

「一星期跑4次跑
一星期total 50km, 你想點食都唔肥

你preset到又50km 又低糖,又原型食物
鬼唔知瘦到

我夠知你老母係女人啦
最近買左本書黎睇講減醣
最主要係避糖同減碳水
增加每餐既蛋白質同菜
聲稱可以減得黎又健康宜家試緊

https://youtu.be/QtP4zQjPsDQ?si=oRJbRPlu1zZbAUI-
同埋上面個健康餐都可以參考下 雖然係殘體
晚餐出事
好齋
再多菜少飯多肉
效果更顯著
個同事成日食炒粉麵瘦
想KEEP住大肚腩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞