有無人2老係有做肌肉訓練

171 回覆
265 Like 3 Dislike
咪玩啦
做咗幾十年東亞賤種病夫
仲要係香港低賤奴才
仲要佢地聽個仔講
冇可能啦
係呀,見個個星期都有
呢條友成日鼓勵人學佢打TRT
香港啲濕鳩運動概念
叫人做半個鐘體能運動
瘦就係健康
排骨叫有腹肌
做下甩手操踢下沙包叫做左運動
嘥鳩氣

唔好話老人家,好多後生特別係女都係咁諗
根本無鼓勵個市民變強
只係鼓勵你唔死唔病繼續做到人礦
日行一萬步 有閪用咩 你係孝順既,搵個靚女pt 同佢郁下拉下筋,雀仔按摩下 仲有用 即刻返老還童
後生唔做運動 老咗更加冇可能做

班廢老覺得好地地做咩搬咁重既野

係gym 見到有幾個呀叔操到仲勁過後生仔
買d 1,2kg啞鈴擺喺屋企等佢地得閒舉下
就算Fing 下手腳都好
成日周身骨痛 易攰多病 老咗已病
但其實自己一日到晚坐係到唔郁
又食埋啲冇營養嘅嘢
行下樓梯企下好似會死咁
叫佢地用switch玩ring fit都諸多藉口,仲叫佢地去gym room。
老豆六十中朝朝6點起身舉鐵
返工返地盤
老母六十頭日日落街跑步
相反自己係有個肚腩
懷疑我先係等死嗰個
唔係做開運動唔好CHUR 太勁
老人家肌肉關節退化, BODY WEIGHT 動作已經幫到佢地
如果屋企附近有老人/教會個D 社區中心, 佢地都有唔少日常動作比長者參考去做, 個D 都好夠. 再唔係有D 中心有設施比長者做拉力, 單車機訓練.
WEIGHT TRAINING 等佢動作做得好先加1/2KG LOADING佢地已經足夠, 最重要係恆心成日做.
佢自己唔想郁你有西計咩

我喺美國住,最近跑左個小型得幾百人參加既半馬賽事,65-69男性組別時間最快嗰個仲快過35-39男性最快嗰個,想講既係,恆心既野只可以由自己出發,冇得迫,肯投資喺自己身上去操既人玩到70歲都仲有排玩
力量訓練加cardio
游水對關節同心肺功能都好好👍🏻
叫佢地食多少少肉補充蛋白質都唔肯,仲訓練
喺屋企做push up 都夠啦
我覺得勞動係冇乜意義,如果係做gym+腦力訓練會比較好

畢竟老人痴呆好難防
以為會肥
+1 諗緊條j點練有肌肉
大把老野以為休養生息會長命D, 其實4頭肌一退化健康會差得好快
我去嗰間直頭有阿伯堅操目測有胸背膊腳
見到佢休息期間仲會飲黑豆漿
調返轉, 呢個係基因入面寫嘅程式, 做gym冇搵食嘅感覺,呃唔到基因, 唔搵食佢就令你退化。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞