[2024 #12]連登巴膠祝賀五月之約再現香港暨恥笑鳩啪散場運櫈專區

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
借非專車還借非專車
但條線始終專利線黎
邊有咁多位俾你叉4個鐘電?
之前病院唔係流出過cityflyer個新logo咩
佢而家身體好嗎??

全盛時期既佢
見到新既城巴站牌
肯定又寫一大篇野嚟講
咁可以H系加一至六繁時單向+W1復辦換110改去油旺杏花邨阿公岩,W1拉去灣銅佐敦道
117改長荔深美油旺至南風道跑上下深灣大樹灣,A17縮去黃泥涌峽兜金中上環全日,A11飛金中上環,171全日拆做171APX970飛堅西。H1改跟973出入西隧往中碼改皇后大道中東特快來回。914全日/X飛渡船角,再914系/905系/936系重組,936系改美孚特快,905P名945轉一至六繁時單向拉上麗瑤兜華景山浩景台天后改海盈特快,914P全日叫915兜南昌西九法院改維港灣特快加回程縮去金鐘西,914X改名914全日改跟914P九龍走線。914改名917X改去大南西去程兜通州街,905A改名917拉去跑下縮去西九中改經櫻桃西洋菜荔枝角道。
因為沒鐵到,或者拉屯馬上十四鄉泥涌西貢
拉69C上深圳灣廈村全日咪得
天北北上只有618係一程直達關口
其他都要轉車
618天水圍覆蓋小巴黎講算大
好多時天澤已經上爆直走
假日/長假前天恩已經上爆
要搵車wetland私樓起載
沙田圍到車公廟中間去黃大仙其實係咪無替代品?
得條要轉車既鐵
而家搭緊九記6 仔,以往遊客多既年代呢條線第2 個站已經無位坐,但而家星期日下午離開尖咀都大把位任坐,真係旅客寒暑表黎

不過九記彌敦道流水1 1a 2 6 都仲做到聯合車海級,都算係咁
嶼巴+綠屌咁嘅優質服務
圍城撚好難唔出去元朗搭B1拖卡喎
除咗1A、5C 之外
尖碼堆線真係勝在油錢蝕極有限
主要問題都係繁忙時間唔夠車
但係開多條巴士線班魚都係搭番小巴
繁時執雞尾
非繁做陪襯
但衰在價錢牌同行車時間不相配
收5蚊但行個幾鐘
唔係6呢啲大上大落的話會蝕到仆街
60分一班74A
嶼巴算正常喎
起碼翻放學識加班
況且深圳灣功能同福田都唔同
深圳灣轉唔到地鐵
但轉長途直巴一定係深圳灣方便
下年好似有地鐵啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞