[2024 #12]連登巴膠祝賀五月之約再現香港暨恥笑鳩啪散場運櫈專區

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
嶼巴同中巴有得揮
呢兩日啲人隊爆個蓮塘咁滯
過關迫到打蛇餅同限住哂
就算玩表列當你打到頂閘都係唔夠載
見到勁多單層 行b2
B2不敵B1拖卡就話hea做
B2P幾近獨市如是
12米入赤柱
張中 坐滿出城姐係證明岩岩好 去到呢度都未企人姐係唔會留後 掂晒
跟據行到蛋+夠位發尾就可以行12800嘅定律
係咪可以申請12800行260
12800蛋行290先
行過
唔係第一次
b8粉嶺站:
會唔會因為279x 排到打蛇餅
一來279X打蛇餅而鳩巴係果個時間頂盡只加到10-12分一班,
二來仍然有好多過境客貪278x荃灣一程過來回粉嶺/上水,
所以星期日朝早當278A係吐公拍烏蠅屌巴客量入皇后山果時,
278X可以坐滿一架98坐12.8或企人上公路往上水
278X 起馬有華明圈出魚..
咁可以278A拆1/3名X278改經上水欖隧,1/3名278X改經上水欖隧青公逆走至城隧,278X改名278A縮去華明圈逆走改經欖隧,278P縮去華明圈逆走改經上水欖隧青公逆走至城隧。
其實可以比259E全日改去屯市屯轉青衣站
59M一至六上繁拆1/3蝴蝶特快,1/3新屯中+站特快,1/3龍門居+站。
68A縮去大窩口。
38P可以拆一半做40P九觀工商區特,另一半跟40A飛美長改行偉業街至觀碼。
應該都有啲客見278X開20/25索性落沙市轉47X/48X
話時話278X/278A應該大河道加站啦
都係嘅,始終班客見到架B1密密嚟,都情願搭B1先,然後再喺福田口岸再慢慢轉深圳地鐵或其他交通工具落深圳大多數嘅地方,總好過要等20分鐘一班(11點打後去到30分鐘一班)、車程相若嘅B9A,然後過咗關仲要行多大約10分鐘嘅路程到蓮塘口岸站轉深圳地鐵或者其他交通工具吖。

除非班客係想去深圳更東嘅地方(例如龍崗區)或者其他粵東地方(例如汕頭),咁就坐B9A經蓮塘口岸過關會適合啲,否則去深圳大多數嘅地方都係先坐B1,然後再經福田口岸過關轉深圳地鐵或其他交通工具會更加方便同著數啲。
278A垃圾黎 從來只靠名都執雞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞