[2024 #12]連登巴膠祝賀五月之約再現香港暨恥笑鳩啪散場運櫈專區

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
根本係人口結構轉變 班友唔出夜街咪少左人坐城隧線 而家278X出12.8坐得滿係靠過境魚
解決欠人問題 區內霉線落手咪得 反正都係撚廢老
咁日頭?非繁46X、48X、73X都仲可以企人
厹咪照樣減到癲 根本無得賴
同埋講到尾出行交通變差
都係造成啲人少咗出夜街嘅其中一個因素
例如一望到交晚我要返大西北
鐵要7分鐘、厹要15、25、35分鐘我都唔想出啦
咁就唔好再屌和菁撈搭K54
鐵開7分鐘,見到50啲班次
班客都唔想幫襯,先一係唔出街,一係去搭鐵
香港呢幾年人口係少左丫嘛
唔係冇影響架喎
我有話無影響?其實無人阻佢減啲都覺得要減嘅綫
但而家係講緊有啲唔係同鐵同路 仲要本身迫嘅綫都照減
咁理據係咩 唔好同我講運輸署啲小學雞數客數據
師兄,睇返po頭個賤種名單無視就得,唔好俾啲躝癱拖低討論質素
夠你質素低?之前未入伙就話72K冇競爭就唔加班鳩做
而家加左班就我睇唔到我唔知道
公道啲丫
睇italk今日都係要出翻成堆額外加班
埋單班次多咗車用多咗
成件事好on9
睇落同以前一樣 為做而做
想知係咪成壇野根本冇執過師傅表 縮線冇縮車仲要加多2架去做特車
有生意嘅線真係咪撚鳩搞
改嚟改去班客適應唔到,即係趕客

所以根本唔係屌scheduling班人執得衰
呢單明明係planning on9
巴膠mode見到兩條線overlap就手痕搞下佢
問題係搞完又點?好咗咩?唔覺喎
連961 都要諗計經銅鑼灣
967 只到金鐘真係有啲過份
967X堅越做越有
怡和》政總》入境》皇室堡已經做到灣銅啦
講到尾都係唔想加車做姐
https://www.facebook.com/shatintransport/posts/pfbid02uZYCSZ15ixS47fjK8aiPB5gvgHGUcGFb2XHJwpxMRAHMpH2VwqqApGxwXJDBF8jNl
9/7起 「大水坑(77區) - 馬料水 - 大尾篤」街渡航線取消,最後服務日為7/7 (星期日) 👋🏻。過往因應大埔地區人士要求,此航線前年7月投入服務,以疏導假日大尾篤一帶路面交通。疫情過後市民大多外遊,本地旅客減少,估計航線客量因而受影響。
等睇將南去西灣河嗰條幾時執
我自己揸法計
290以前去彩明我行80分鐘,而家去坑北就行75分鐘
真係慳撚咗好撚多時間呀
Aka 屎水覺得962B都好做過967
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞