信報:《城寨》揭示不如搞「港版環球影城」

517 回覆
64 Like 234 Dislike
鬼片其實有得搞,搵人扮道長帶疆屍跳黎跳去再唔係就猛鬼學堂d鬼咁追下人

每年中西鬼節又有得大搞

不停播夜夜痴纏同女鬼覓愛郎
間中搵下潘聰live鬼古
我幾時想香港死?又想標籤人踩港撚?
香港機場貨運No.1我吹奏
踩港撚無腦踩香港拉麵鋪冇水我第一頁屌

我由高登年代到連登都講緊香港產業單一問題,要多元化發展先有未來

你啲廢老思維仲係度all in搞旅遊業、主題樂園
睇下迪士尼賺到幾多錢?唔蝕錢都偷笑
仲用啲懷舊老本嘢整主題樂園

功夫片、警匪片要發展新產業,我上面已經俾咗例子你,整game,你小本app game又得,VR game又得,互動電影game又得

而唔係VR game大集合嘅主題樂園囉你去新加坡聖淘沙望下咁多VR有幾頹啦
不如搞好海洋公園先
USJ 咪又係勁多VR野
要賺錢一定要吸引歐美客,歐美客頂盡識Jacky Chan,新啲可能識Tony Leung,但上面講啲電影頂盡吸引中国班窮親戚。
雖然差唔多有九年冇去到新加坡
但聖淘沙唔係玩水嘅咩?
夜郎自大
好似幾有諗頭 其實香港黎講idea唔係最緊要,execution先係 今日既香港好容易搞柒
Star war marvel
正苦: 咪整咗星光大道囉
比例上有幾多?
最簡單,遊覽船類型你打算點整到刺激又壯觀?
搵啲警匪兩岸槍戰?
https://youtu.be/8U3KuCDqBdg
https://youtu.be/NrK0W4ec6ao
攀石打電話
咁不如直接拎海洋公園改裝
好似日本咁都會將d電影整個特別場館吸引人,香港點解唔搞
FPS槍殺DC9
根據往積,最後變成地產項目
弱智,一套收得就打晒飛機,仲要得香港收得,大陸普普通通
影城呢d水尾都仲想搞
人哋印度個影城都成30年前
淨係識炒冷飯消費情懷
係啟德體育園度搞充分用到個場又有城寨風味
成個都係主題樂園就唔好啦
整翻個綜合發展項目
Office + Studio + 零售娛樂
有齊翻晒香港最Iconic嘅城寨,招牌,海鮮舫
乜鳩都俾你拆晒,人地黎到都無野睇
試食人肉叉燒包
真係想鹹魚翻生不如整個「港版東莞」好過啦
屌 人地日本一早還原左九龍城寨 香港有冇咁後知後覺呀
轉個陣唔該順便炒埋個條廢柴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞