信報:《城寨》揭示不如搞「港版環球影城」

517 回覆
64 Like 234 Dislike
沙田歷史博物館之前長期有香港影視展
我包保9成連登仔冇去過
成日講埋啲老撚土以前點輝煌
可以攪影視館
根本就成日都有攪,攪完都冇人去
成班廢老自己街都冇乜出就响到suggest啲老土嘢
仲老土過啲官至少官都有Ian粉
連登就日日李小龍成龍beyond
家駒枝白色fender放响尖咀通利
有幾多人打過卡朝過聖呀?
根本得勁少人理
開beyond館包保一日都冇幾十人去燈油火爉人工都蝕埋
我要[滿清十大酷刑]啫神vs西霸吊威吔扑嘢
主題Café 食神同餃子
到時班連登仔兩三年順路先入一入,就話「我都好撐beyond館架,我岩岩(原來一問係兩年前)先去完,勁多野睇呀咩咩咩」
西九 啟德 數碼港
loop完一次又一次
香港人
可能假膠掛
點會有人2024年仲以為可以用beyond 李小龍呢啲搵遊客錢
有得諗
一定要有周星星館
平日Netflix 幾十蚊都要人夾
要佢哋買飛入場都難呀
人地環球影城係一個樂園形式,有機動遊戲,

周星馳破壞王,嘉菲貓碌樓梯;
周潤發英雄本色vr 鎗戰;
王家衛花樣年華坐好慢果啲火車仔穿梳場景。。。。

咁成龍啲高危動作 同杜sir 啲黑社會戲點搞?
港版環球影城…
有冇攞環球嘅許可+認証?
點解又要靠外部勢力嘅?
咪就係 教育小朋友鐘意
到佢地變成大人後 割韭菜囉

以前80年代90年代00年代港產片咪就係 教育小朋友鐘意
到依家佢地變成大人後 咪開主題樂園 割佢地韭菜囉

一直都無好方法去割韭菜之麻

搵你做生意真係聽執笠
講開沙田嗰個博物館,真係嘥撚晒納稅人啲錢,入到去四面牆,兒童展館就淨係俾小朋友入去一個好殘舊嘅play House玩,根本完全學唔到嘢,金庸館只係得一堆書幾個咕𠱸,梅艷芳館展品唔夠,得李小龍館係真係有啲嘢睇,有啲設計味,其餘根本空蕩蕩,又唔夠互動,悶到仆街,香港其實好有歷史文化,有心做根本可以好有趣
港產片都無IP
可以整咩主題
80 90年代啲港產片係俾嗰代小朋友睇?
佢哋幾歲去睇happy together家伊波拉病毒呀?
嗰時睇港產片嗰堆60歲啦
無間道1都廿年前喇師兄
當你廿幾歲睇而家都四十幾勾
00後有啲都唔知呢套係乜嚟
你哋仲响到李小龍beyond
個主題其實做8,90年代香港,淨係整條cyberpunk 版彌敦道大街已經好正,食正日本歐美國人最鍾意條水,港產片只係其中一個部份
講緊80年代90年代既主題樂園
係俾依家35歲以上既大人去消費呀
用下個腦啦大佬
呢套咁嘅嘢就想搭雞棚
呢啲舊時文化嘢講就好勁
本地人一定話好重要
實際唔會吸客
人哋英國British Music Experience Museum
又Beatles 又Oasis 又David Bowie全世界影響力大過Beyond多多聲
一樣唔多人去
前幾年仲衰到由倫敦搬咗去利物浦
食神, 打乒乓體驗區
回魂夜,指甲銼鋸竹棚
我是誰,VR 賽車 RALLY
黃飛鴻,吊喴吔佛山無影腳
算死草,逃出水浸密室舐豬脷挑戰
整主題樂園比班廢老廢中玩
笑死
消你條毛咩响到鳩up
beyond 上年復刻成堆CD賣咗幾多隻呀
尖沙咀啲星光大道紀念品有冇你口中35以上大人消費呀?
你送埋我都覺阻掟呀
Beyond目標參觀者可能只有大陸人
況且而家三十幾四十啲大人
細個就係睇80 90年代啲片
當年有乜港產片咁勁令佢哋細細就好鍾意
令佢哋會入主題樂園?
你整四驅車 爆旋陀螺 digimon pokemon 樂園佢哋就可能會入?
你過隔離動漫台digimon出垃圾都一班人話含淚買童年回憶
所以真係話你食古不化連三十歲嗰伴點為之童年回憶都唔知
成日提住周星馳beyond已經係我老豆嗰輩
李小龍我死鬼阿爺嗰輩喇
成龍一定係A計劃跳樓機
黑社會龍頭棍鬼屋,你揸住支龍頭棍走,入面有人扮古惑仔追斬你,東莞仔會跳欄杆追,飛機就用匙羹掟你
等緊羊焗腸出手

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞