信報:《城寨》揭示不如搞「港版環球影城」

517 回覆
64 Like 234 Dislike
人地講緊電影,你講BEYOND,想點

照你咁講,成個荷蘭gallery都要執笠啦
你用荷蘭啲梵高同國立museum同香港電影比?
你真係傻傻哋
咁你咪諗下有咩電影當年係紅出國囉
係呀,你整周星馳館,香港人會覺得娘,但台灣韓國d遊客仆到黎
你整成龍館、李小龍館,北美歐洲d人都會仆到黎

你香港人咩都唔鐘意者,人地外國人好易湊嫁咋
係你自卑
咁你講80年代90年代有乜電影紀念品對你口中35以上嘅大人嚟講好吸引呀?
月頭重慶森林4K復刻iSQUARE有展品有紀念品呀
我新有幫襯喇
你自己去問問係未好多人睇好多人買啦
大陸人都唔去呀
講得好聽啲叫投機主義,唔好聽就...
回魂夜仲有俄羅斯練膽大法
監躉做主角果套時代
拍完不過好似冇戲院肯上
又李小龍館?
算啦師兄
呢個年代北美仲有幾多人真係覺李小龍好打呀
有無宣傳,有無集中一堆
有宣傳呀
冇宣傳我點會知
你真係多撚餘
唔吸引就唔吸引㗎啦
你過去隔離幾版問啲你口中最會消費嘅30 至40
俾佢哋揀
限定版數碼暴龍機/pokemon card
同限定版李小龍雙截棍丫
你睇下佢哋揀邊樣
賭神,賭俠,賭乜賭物

順便開埋賭場
插個嘴 係外國生活緊 一講香港既話佢哋第一時間係講bruce lee 都真係好多外國人中意李小龍 黎香港既話會去尖沙咀同佢個像合照

講完 你哋繼續
用1000億搞啦
搞完變地產項目
咁城寨本身就吸引既
我夠知李小龍老土 過氣
但外國真係興呀ma

識搞既搞ai李小龍傳 著唔同衫去九龍城塞打交 做格鬥game
香港又有真實場景朝聖

樓上d自卑仔咪繼續唔信香港品牌
我就覺得香港野一定掂 同埋想佢掂 係睇下搞手識唔識搞既者

早幾年又話港產片無人睇啦
2年彈5套歷史最高票房

咪繼續唔信囉 我就繼續堅持信香港野
有標誌性同真係潮流興
你識唔識分㗎?
人哋識山口百惠中森名菜甚至黑澤明
唔通而家日本興佢哋起佢哋館會好多人為佢哋過日本咩
有機會洗錢就去馬啦!唔好諗喇!
你識唔識分經典同潮流
依家成龍館全世界都無,一出咪變潮流囉
你呢3個例子都同成龍、李小龍唔對,不如我幫你

如果日本搞大谷翔平館就一定勁多遊客
如果阿根廷搞美斯館就一定勁多遊客
如果香港搞武打館 李小龍+成龍+李連杰+甄子丹館 就一定勁多遊客
用美斯同班武打巨星比就知你幾戇鳩
梅艷芳夠勁
你會唔會攞佢同Taylor swift 比??
梅艷芳唔係衝出國際囉… 你識唔識嫁,同你講都慳氣
成龍全盛以前同美斯個名氣度我覺得可以睇齊
你知唔知美國成龍連卡通片都有
全國書店都有成龍漫畫
你真係癡尻線
理得佢好唔好打
李小龍就係香港武打電影icon 淨係LA 個無人去嘅chinatown一座李小龍銅像 一年都唔知有幾多人去打卡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞