Xbox Series X/S 討論區 - Xbox Showcase(41)

623 回覆
4 Like 5 Dislike
有冇人知嚟緊新個部2tb series X大慨幾錢
想問一問pc game pass 個conversion rate依家係咪仲係一樣
Thanks
SAME
好似冇晒嘢玩
599美
唔知係咪錯覺 宣佈左加價之後 每個月入XGP既GAME越黎越少 又越黎越唔吸引
已經冇訂好幾個月 只可以期待下TGS有冇咩突發入XGP既GAME
COD
Diablo 4
Kunishu-Gami
Age of Mythology
Core Keeper
Mafia
FC24
P3R
Forza
Wo Long
Brotato
Octopath Traveler
Octopath Traveler II

仲有好多
d games 無走架喎
個問題係近幾個月新入pass個陣容仲差過未加價之前 感覺上亦少左好多indie game
舊game總有一日會玩完/下架 講xgp以前入左啲咩game冇咩意義
上面果堆除左forza同卧龍之外
全部都近幾個月入架喎
thx,估計啫係要4680左右,依家1tb要4380加多300有多1tb好似幾抵屌
宣佈完加價後既陣容 可能我中意玩既game類型冇巴打你咁闊咁廣 真心唔太吸引我

執柒左佢啦
不過analog 係下面,想點
啱啱7月先宣報加價
你等埋月尾TGS完左再睇啦
可能有驚喜呢
隻舊game+update Atlas Fallen 有啲驚喜,打鬥砌build幾過癮
不過隻game其實好短,另加其他部分真係好mediocre兼好拖 夾硬撚到你二周目先係隻game 本體
隻「祇」有乜comment?

玩咗幾分鐘無乜大感覺
而家集中玩緊D4
唔知好帽花時間俾佢
2周目先睇到真結局
如果打完頭幾關覺得唔啱玩嘅可以棄game講真
我淨係打咗二周目,覺得都值得試,隻game你知要點玩真係唔長
隻game幾特別嘅,一邊指揮村民防守,一邊自己衝上去打係幾有feel,美術風格都好出色
不過睇完二周目真結局真係冇動力再玩落去

隻game有心機整但係好明顯沙石多,冇乜資源整game所以用好多野拖你時間
關卡中間有個minigame唔知意義係乜,好似純粹有啲野俾你做下冇咁悶咁
可以搵啲和菓子俾巫女食,啲3D model都好仔細同現實舖頭合作整,好有心機咁文字介紹,但係唔知意義係乜

gameplay上就係上面咁講拖你時間,好多應該係基本動作同指令嘅野,要去到中間咁上下先可以用資源升級開
升級用嘅資源,就要靠修復村,關卡搵隱藏野同埋做挑戰
修復村就只係拖時間
關卡挑戰係我對隻game最大不滿,大部分都易做嘅,但係有啲擺明撚你同違反玩家直覺
例如啲挑戰係互相conflict,要你重玩同一關
隻game主打係同啲村民一齊作戰,然後叫你禁用村民
自爆兵,會buff怪嘅野正常都會優先清,然後叫你唔好搞佢地,由得佢地爆,之後你執手尾啦
呢啲當achievement都算,將升級資源鎖喺呢啲挑戰後面真係好拖

另一樣好kick嘅野係,隨着劇情解鎖新兵種,要轉職嘅資源(結晶)需求更高,中至後期關卡你會係咁打完一關之後,逐條村番去收數佬咁問人攞貢品補充番結晶應付下一關 唔知之後有冇update改善呢樣野
最近買返Sleeping Dogs數位版諗住懷舊一下。
點知原來佢冇中文版
想請問如果想要中文版係咪要買返360或者Xbox one嘅舊碟?
如果我有佢本身送果個(送Game Pass Ultimate 3個月)
- 我玩到第3個月先買pc game pass 3months *4 續落去得唔得?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞