2000年大衛營和談:巴勒斯坦的阿拉伯人從來都不想解決巴以衝突

223 回覆
359 Like 13 Dislike
原來想要民主自由既要求同想殺灑所有猶太人攞灑所有地既要求一樣
而家以巴問題本質係點根本唔重要
重點係中美俄點樣樣利用佢嚟做政治博弈
終於有人講返D正常野
全球,被左膠蹂躪.
以色列都唔例外,
他們的傳媒,社會活動家,都是很顛的左膠.對內塔尼亞胡的攻擊,真係一日三餐,家常便飯.
一般人,唔得閒理內塔尼亞胡的.
呢單野根本一日唔結案有一邊放棄一日都唔會完結,所謂既兩國方案其實都係口水野,佢哋一相情願覺得認巴國可以結案根本就ON9,以色列邊可能放返半個佢居住佐幾十年既耶路撒冷出來,到時只會雙方提升武力級別打得更勁
一直都係咁 打撚咗咁多年 根本唔係認佢一個國家 寫班人以為大愛就明白佢哋嘅諗法
由頭到尾 我都堅持一點 係打撚到其中一方連返嚟報仇嘅可能都冇 先會唔再打

根本外人講乜柒 佢哋打仗永遠個理由都話對方唔啱 挑 吓吓搬個真主同神出嚟打飛機開人拖架啦
正確
但咁做會比人話種族滅絕 反人類罪
現實係只有永無止境繼續打落去
問題唔係個宗教本身
真正問題係原教旨主義

你試下今時今日羅馬仲玩緊贖罪券你咪又會屌
西方有宗教改革先有今日既成就
你打鳩人 阿麻,重同你和平
駁唔到,面對唔到自己雙重標準,就話人係五毛,輕鬆
啱,但巴人既心態先係問題,唔好講宗教背景,淨係講以色列企硬果陣你反抗都話合理,但當以色列順你意果陣,你就全部都要係咪有d講唔通?其實大家既立國決議都係UN入面有備存,但問題係無人願意執行
老實巴人who fking care你

以人都重可能溝通到
中東班穆斯林就是想以色列從地表上消失
唔夠打又打受害者牌
根本就係同猶太人殺來殺去
沒有甚麼所謂種族滅絕的
班巴撚洗哂腦
正常個班走哂
不學無術 睇下巴人啲政權選舉點運作先嚟嘈啦 見你件件事都可以扯上香港都知你弱智
整個外國敵人轉移國內問題既視線
共產國家feel
加沙,可以唔要.
西岸,要盡力保住.
點解?
舊約有提過加沙,那原本就不是以色列王國的地.
故仔係咁既,無嘢可以傷到佢,所以人人都唔敢郁佢.有日佢路過加沙,見一靚女,情難自禁,闖入''敵人''之地.
當地人誘使靚女合作,套取他的秘密.
他講了,不可剪頭髮.
他睡覺時被剪了.失去力量,在加沙被敵人捉了.
加沙,不是以色列,加沙是邪惡地方.
信又好,唔信又好,
這是其中一個可能,令以色列對加沙無興趣.
西岸呢,耶路撒冷在其中,不可能完全放棄,就算回回寺己是米己成炊,被回回佔去,以色列仍要力保西牆,即<哭牆>.
既然而家搞成咁,更無理由放手西岸,西岸九成分咗比回回,原本就很不公平.耶穌在那裡出生成長.成塊地比晒回回.我都覺得英美聯合國等人食屎.
根本就係回回騎駱駝,從沙地阿拉伯走來用刀搶劫.
人家國破,但民族未亡,至今,手機上網,咩世界呀,仲要殖民,賴死唔走? 比返塊地以色列啦.阿拉伯人返阿拉伯啦.巴勒斯坦的名,原指以色列,根本同而家賴死唔走的阿拉伯人毫無關連.
你唔好同佢拋啦佢好出名㗎啦
不學無術 睇下巴人啲政權選舉點運作先嚟嘈啦 見你件件事都可以扯上香港都知你弱智
你唔好同佢拗啦佢好出名㗎啦
點解唔譯demilitarized 呢隻字?攞住成堆地但係要demilitarized 同送俾以色列有咩分別?你叫以色列食哂成個以巴但係要demilitarized 睇下以會唔會ok?
左膠佬你都係
無人敢覆
咁鬼叫班巴撚喺人地立國果日就對人宣戰咩
唔係以色列有美國撐住 多多都唔夠死
以色列要搞到宜家咁全民皆兵 都係比人逼出來
猶太人邊諗到自己作為一個商業民族要強軍事到咁先有立足之地
製造假想敵,所有獨裁者都用緊呢招
總有一大班傻鳩比佢地老點到做炮灰,到最後假都變真,好使好用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞