傳左廿年福音(你問我必答)

259 回覆
12 Like 40 Dislike
冇諗喎,淨係覺得好舒服
枉你傳咗廿年福音
個個教都信耶穌,邊個教先係正宗
呢個係一個好複雜嘅問題,簡單啲同你講信念信義
點解成日都有啲神父喺條街R人入會
有心入嘅人自己都入咗
以前都試過比人跟住要傳教 話唔洗都跟咗成條街
佢哋係咪睇一般人個個都係迷途羔羊要等人打救
定純粹有啲咩業績要求咁樣
點樣睇阿mo 爸爸感謝神, 但其實出錢買儀器搵醫生係李澤楷。 其實應該感謝神,定係感謝您澤楷?
有無讀神學嘅學位?
如果發現你老公叫雞會典做
有冇接觸過耶和華見證人(JW)呢個組織?

係咪臭朵?呢排識左啲朋友係JW
我覺得唔係,我認為你無辦法答所有問題,
聖經好似啟示錄講過,所有人所能知道嘅嘢,都話咗俾世人知,咁唔能夠俾世人知嘅呢?

BB未出世就死,佢保證可以上天堂,因為上帝無條件接納佢,
咁人幾多歲之前死,保證可以上天堂?

呢樣嘢,我諗唔俾得世人知,因為可能會有啲誤解咗上帝道理嘅狂信徒父母,子女活到比如12歲,就結束子女嘅生命

並且,世上最有智慧嘅人,所羅門王都話上帝本身太複雜,佢無辦法完全了解

所以,唔係睇小你,只係,我諗集全人類所有力量,花無盡嘅時間都應該無法回答所有問題
唔係
不過樓主可能會話係
有啲人係唔識尊重
呢啲問題,俾我,我係唔會答嘅

我會話:
“歡迎理性討論,盡量回答我所能理解嘅問題,
無故發出冒犯性嘅問題嘅人,佢嘅問題我唔答,並且會要求道歉”
更正返少少嗰啲應該就唔係神父
神父係屬於天主教
至於點解會傳教.
即係好似姨姨我咁啦
未必所有人都認識基督
所以就要出街傳教
當然都好多老鼠屎啦
當然兩個都要多謝啦
進修緊
我唔會學鄭秀文咁囉,戇鳩鳩
的確係臭朵 某程度佢同基督教背道而馳
因為耶和華見證人唔承認三位一體
喺我個角度係臭
講得好好
冇關係,我都係好鍾意扑嘢
如果失去呢個信仰,你會變為咩人?
有冇諗過你嘅啟蒙老師,佢所知道嘅嘢都係口耳相傳
,其實你哋係信緊口耳相傳個人,定係真係信緊神?
如果你喺信神,點可以確保到自己係真係信緊神,定係純粹信緊佢嘅代理人,代理人了解神嘅說話係咪百分百?
神係咪真係控制哂世界所有野?
如果控制,咁係咪姐係我既人生都係神set出黎,咁我係咪同我打機控制個個角色一樣? 我原來根本冇選擇既權利,所有野都係神控制我咁諗咁做。即係希特勒殺咁多猶太人都係神既錯,都唔係希特勒揀既。猶大都係咁比神冼左一鑊 ,控制佢出賣耶穌

如果唔去控制/控制唔到,姐係上帝已死論,咁有冇神關我咩事? 我點解仲要信佢,反正有冇佢都一樣。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞