[本地足球] 2023/24 港超聯、亞冠及香港隊討論區 (239)

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
所有女仔名我都send咗email過去戀愛倡議
好多野唔係做唔到,係佢地覺得冇需要去做,無啦啦用多筆錢做咩
原來封白卡email你send嘅
流浪強大了
9upper回家未
如果本身就得幾個人
係咪要炒曬啲人
與其用同一個budget做真。門面野
不如投放去改善球迷入場體驗(eg電子門票/售票)
起碼球迷直接受惠
原來send email都係一種技能黎
已經唔係第一次
疫情嗰排足總搞抽獎又係冇BCC得獎者email
上星期六深水埗預購波飛又係咁
又請米路又話要變革但又係搵返啲舊人,到時一兩場教得唔好又係招重文大眼仔話返事然後架空米路
反對達利美
仲有冇得去k11買飛?
慢慢來吧,肯變少少已經好好
送禮勤以前個樣好豬
https://lih.kg/3702178
傑總串緊會員送禮勤?
港隊幾時有決選
米路與我
屌你足總唔識BCC?
又有公關災難?
好多野都可以做好啲
AI向都係改善方向之一
唔需要幫hkfa護航啦
佢地好多野都不思進取
https://news.mingpao.com/ins/體育/article/20240522/s00006/1716363340253

港超|流浪慶功首奪菁英盃 改組管理層將聘CEO 或邀米路回巢執教 (15:35)

港超球會標準流浪首奪賽馬會菁英盃後,今午(22日)舉行慶功宴,同時確定多名新管理層成員。而主席莫文韜證實,此前數季任球隊技術顧問的南華前帥米路,為新主教練人選之一

流浪上周三以1:0擊敗傑志,相隔29年再奪錦標,今午在沙田一間酒店舉行慶功宴,香港足球總會主席霍啟山及久未公開露面的兩名足總前主席梁孔德及康寶駒都有到場。球隊最後拿菁英盃獎盃作即場現金抽獎道具,班主莫耀強等管理層更多次加碼增現金獎,完季退役的林嘉緯與盧均宜、菁英盃功臣伊巴謙及趙正宇等球員均成幸運兒。

流浪總監李輝立在菁英盃賽後宣布卸任總監,又透露球會將改組管理架構,包括加入新董事成員、將招聘行政總裁及新主教練。流浪主席為莫耀強兒子莫文韜,李輝立聯同球隊副主席何震東將任董事,以及將任名譽顧問的黃偉樑及周嘉榮。其中黃偉樑為近年與流浪合作青訓的「保師足球會」其一負責人。莫耀強補充,成員由從事酒店到任職醫生等專業界別;莫文韜稱來季管理層會做好分工,為球隊注入新活力和想法。

班主莫耀強也稱自己將退休,「要交給下一代,除了是林嘉緯和盧均宜,也是我的ending」,又笑言球隊將不用像以往由李輝立「一個話哂事」及一力承擔球會工作。他說新管理層組成後,下一步將陸續與球員傾談去留,料變動不大,並透露管理層「心儀」由前數季任技術總監的米路回巢接掌執教。莫文韜確認這名曾執教南華的教練為其一考慮人選,「在球會多了行政方面工作,來季班費會略增,球隊會繼續多起用年輕和本地球員,希望實而不華」。

流浪剛於周日完成今季最後一場比賽,以20戰24分排第6完季,莫耀強認為若非多名後衛於季中先後離隊,球隊有機會爭第3至5名,「當然捧到一個盃是難得,就如人生有時好講機緣巧合同有運,好似傑志近幾場賽事就無運,種種因素造成我們拎到冠軍」。
$200+$15手續費

Cls 足總殺雞取卵
你估真係佢個仔話事咩
成員由從事酒店到任職醫生等專業界別
醫生係咩事架
just like 傑志?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞