[本地足球] 2023/24 港超聯、亞冠及香港隊討論區 (239)

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
最後賽程(唔計聽日補賽):
U23大埔 中風南區 港會SSP 傑志理文 北區東方

傑埔東仲有第二爭
南區第五
流浪第六
北區要東方幫手先保到第七
港會係SSP留力下可以爭第七
SSP和就第八,輸就睇大埔
U23和就唔使包尾
中風
唔得,12K租唔到一城
旺角大球場周三(22日)舉行1場「中銀人壽香港超級聯賽」補賽,東方主場迎戰港會。主隊近期走勢凌厲,更成功殺入「足總盃」決賽,經10日休息下,面對陣容不整的港會,勢力爭下再一城。(on.cc東網周三晚上8時按次收費直播)

東方去仗在「足總盃」4強淘汰傑志,各項賽事錄得11場不敗,馬希偉(Timmy)表示隊內目前氣氛不俗,強調接下來回到聯賽面對港會,球隊必定繼續全力以赴,爭取贏波:「唔會話贏咗傑志就夠,依家會專注番喺聯賽,今場可能我哋會掌握控球權,要小心對方防守反擊同高空波攻勢。」陣容方面,余在言和梁冠聰均要停賽。

除此之外,Timmy又不忘向對方受前早重傷的翼鋒莊文歷,致以深切慰問:「港會冇咗莊文歷一定有影響,覺得好可惜,始終傷患對球員係最不幸嘅事。佢之前都喺東方跟過操,希望可以快啲好番。」球季來到最後階段,Timmy續指滿意自己表現,但直言不會自滿和鬆懈,會繼續努力爭取入球。

港會方面,是役有多位主力缺陣,包括莊文歷及里奧養傷,峇夏比、福保羅及泰亞高則要停賽,中場大將溫俊(Emmet)呼籲隊友盡力一戰,為球迷送上1場精彩賽事:「今場無論咩賽果,都對我哋嘅排名冇太大影響,所以大家落到場唔好諗咁多,盡力踢好佢,令球迷睇場好波。」

Emmet又預計今場大部分時間受壓,希望隊友把握僅餘機會製造威脅:「少咗Dominic(莊文歷)喺前面,對反擊效率難免有啲影響,不過我信其他隊友有能力填補空缺,畀到威脅東方。」

【兩隊預計正選陣容】

東方

門將:1.葉鴻輝

後衞:2.賀爾 3.高素巴耶夫 5.鐘樂安 30.黃梓浩

中場:16.梁振邦 21.丹尼爾 8.巴拉克

前鋒:11.黃皓雋 7.巴科爾 23.馬希偉

港會

門將:85. 馬浩龍

後衞:6.李俊諺 4.劉學銘 5.菲杜化 23.白星馳

中場:19.簡嘉亨 16.溫俊 10.莊馬仕 2.周子謙 17.加斯特夫

前鋒: 47.文家永
抵死啦
希望佢斷腳死啦
帶多d nigga 黎養新鬼
真 dominic 值得養
咪反
會唔會借球員比傑志?
呢隊波應該有啲香港connection
郭崇毅都踢過
仲有個美國讀緊書嘅人ig bio tag呢隊波
都係搵食啫,大佬
對上一個做到都只係𠎀志
Player don't need to play only trading and get salary
每隊買個黑人
睇佢 LinkedIn 好似呢排都喺英國
馬榕生
莊拿芬咁多傷,好難踢得返以前水準
不如諗吓一仔有冇得重返西班牙
WW北上
學車?
去跟地獄教車師傅
用一仔交換馬體會球員
又要開追悼會
散咗十世啦唔係咩
安尼亞連 cheek to cheek 去埋
見佢喺土耳其甲組俾人release 以為可以執到
原來大家都識咁就唔好意思
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞