[本地足球] 2023/24 港超聯、亞冠及香港隊討論區 (239)

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
仆街大亨
又話世上只有我們是香港人
好似雯雯
為理念而戰既人 最終一定會戰勝為金錢而戰既人
應屆「賽馬會菁英盃」冠軍標準流浪,周三(22日)在沙田凱悅酒店舉辦慶功宴,會長莫耀強、總監李輝立和一眾職球員,連同足總主席霍啟山亦有出席。

BC Rangers 標準流浪
光頭佬冇個好人。
腳腫套票個email冇bcc到
睇晒全部人啲email address
HK no IT
咁業餘
致敬深水埗
屌 再見
呢樣唔關IT事 好基本辦公室嘢
唔覺有咩人會睇
要睇就睇獨媒!
竟然去酒店
唔去party room?
呢度成日日屌夜屌米基爾無用,而家人哋要走又屌人哋唔入籍,真係好難服侍
呢個真係好行唔送
剩係識對下游三寶擦數據
做咩要浪費金錢先
最後午餐??
有冇請和田凌 盧美菲亞
米路
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/sport/20240522/bkn-20240522135411207-0522_00882_001.html

港超聯 標準流浪設董事局 米路或回歸執教鞭

早前首奪「賽馬會菁英盃」的標準流浪,周三(22日)舉行慶功宴,其中會長莫耀強透露已經設立董事局管理球會,而米路則有機會回歸擔任球隊主教練。

標準流浪上周勇奪「賽馬會菁英盃」,為上演職業生涯最後1戰的盧均宜及林嘉緯,送上完美句號。球隊是日舉行慶功宴,多位管理層、職球員、贊助商代表以及足總主席霍啟山皆有出席,並即場展示「賽馬會菁英盃」獎盃,場面熱鬧。

會長莫耀強在慶功宴前接受採訪,稱朴鍾範、馬相訓及李毅凱等球員先後因不同原因離隊,加上球隊受傷停困擾,令聯賽成績下滑,慶幸球隊最終都能奪得1項冠軍完結球季。談到來季展望,「莫生」透露球會將設立董事局,負責行政工作:「董事局已經埋咗班,佢哋會負責管理,包括搵教練同球員,唔使Philip(李輝立)一個執頭執尾,始終佢年紀都大。」

「莫生」又稱快將與球員商討去留,預計新球季變動不大,並提到正極力邀請上季擔任球隊技術顧問的米路回歸,:「我哋好想米路返嚟教,但傾成點就交畀董事局處理,我嗰仔Michael(莫文韜)下季都會多咗參與球隊運作,係時候交棒畀下一代啦!」

及至慶功宴尾聲,球隊舉行抽獎,基藍馬(右)有份中獎。(鄧文滔攝)
唔爭在請埋卡丹?

久違嘅狗德
南華以前個個?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞